Vodič za brucoše

Pred mentora i profesore stao u jedinstvenom outfitu: Student prava obranio završni rad u narodnoj nošnji

MojFaks | Laganini, 30.01.2018.Pred mentora i profesore stao u jedinstvenom outfitu: Student prava obranio završni rad u narodnoj nošnji

Filip je student prava iz Beograda koji je prošle godine svojim outfitom odabranim za obranu diplomskog rada zaintrigirao regionalne medije. Sada je isti odabrao i za obranu magistarskog rada.

25-godišnji Filip Živanović student je Pravnog fakulteta Sveučilištau Beogradu koji je svoj diplomski rad obranio u narodnoj nošnji, a sada je to ponovio i na obrani magistarskog rada. U pletenim čarapama, s pojasom oko struka, u vezenoj košulji s kapom na glavi po drugi je put stao pred svoje kolege, ali i članove stručne komisije, piše Telegraf.rs.

"Ponovni dolazak u nošnji je prirodan nastavak u odnosu na svečanost od prije dvije godine, s tim što sam u međuvremenu uspio kupiti nošnju. A motivi su isti, vodim se mišlju da naš, ali i svaki narod u svijetu živi u vječnosti kroz očuvanje svoje kulture, običaja i tradicije. Zaista mislim da su ovakve svečanosti, kao što je dodjela diplome, ali i vjenčanja i slično, dakle sve one prilike u kojima se ljudi okupljaju dobrim povodom, idealni trenuci da se kroz nošnju pokaže svijest o očuvanju nečeg što ne živi u prošlosti, već onog što je neprolazno i onog što može i mora imati svoje mjesto i u 21. stoljeću, stoljeću postmodernizma", objašnjava ovaj mladić.


foto: Facebook via Telegraf

Prema njegovim riječima, reakcije svih prisutnih su bile pozitivne.

"Profesor Đurđević mi je rekao da je i njegov otac isto tako primio diplomu, a kolege i dalje drže obećanje da će i oni doći u nošnji kada budu branili rad", zaključio je ovaj vrijedni mladić, koji je zasluženo dobio najvišu ocjenu.

U komentarima čitatelja raznih portala koji su objavljivali vijest o Filipu mišljenja su podijeljenja: dok je nekima njegov odabir odjeće pohvalan i simpatičan, drugi upozoravaju da nije primjeren budućem akademskom građaninu te da podsjeća na prošlost i koči napredak.

* jezik teksta prilagođen je objavi na portalu MojFaks.

L.B./izvor: Telegraf.rs
foto: www.pregrada.info


narodna nošnjaobrana završnog radaFilip Živanović

Prati nas na Instagramu!