Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Prelijepa studentica natječe se za titulu najljepše Hrvatice - hoćete li je podržati?

MojFaks | Laganini, 07.04.2016.Prelijepa studentica natječe se za titulu najljepše Hrvatice - hoćete li je podržati?

Na natjecanju Miss Universe Hrvatske koje će se održati 15. travnja u kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu sudjeluje 19 djevojaka iz cijele Hrvatske, a Marija je jedna od njih.


"Svaka od nas ima nešto (ljepotu, stil, šarm, inteligenciju, obrazovanje) zbog čega bi mogla postati buduća Miss Universe", kaže Marija. "Očekujem da pobijedi najbolja. Vjerujem da će  u ocjenjivanju stručnog žirija presuditi nijanse jer natječe se uistinu 19 prekrasnih djevojaka. Očekujem da buduća Miss Universe Hrvatske bude djevojka koja će znati dostojno predstavljati sebe i Hrvatsku pred očima cijeloga svijeta", dodaje.

Natječu se neke od najambicioznijih i najuspješnijih djevojaka...


Prekrasna i vrijedna Slavonka Marija Kljajić dolazi iz Slavonskog Broda. Atraktivna 24-godišnjakinja diplomirala je 2013. godine na Učiteljskom fakultetu u Osijeku gdje je stekla diplomu sveučilišne prvostupnice ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. 2015. godine diplomirala je Montessori pedagogiju u organizaciji Sveučilišta u Grazu i osnovne "Montessori škole barunice Dedee Vranyczany" u Zagrebu, a od 2014. studira na diplomskom studiju pedagogije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.Osim što mnogo ulaže u svoje obrazovanje, Marija je ambiciozna i kad je manekenstvo u pitanju. Ući u najuži izbor natjecanja kao što je Miss Universe nije lako jer je ovo jedan od najprestižnijih izbora ljepote u Hrvatskoj.

"Miss Universe izbori u cijelome svijetu predstavljaju neke od najambicioznijih i najuspješnijih djevojaka", kaže Marija. "Svaka od njih, osim ljepotom, odiše gracioznošću, inteligencijom, predanošću radu i ciljevima, potencijalom i stilom. Prateći njihove izbore dugi niz godina, a svjesna svojih potencijala, željela sam potvrdu toga koliko ja uistinu vrijedim", objašnjava motiv prijave lijepa studentica. "Izbor sobom nosi promociju svake od nas koja nam može otvoriti monogobrojna vrata u svijetu mode, marketinga i mnogih drugih stvari. To je jedan od ključnih razloga zbog kojeg sam se odlučila prijaviti na spomenuti izbor", dodaje.

03. MARIJA KLJAJIĆ, 24, Slavonski BrodSwimsuit: Pletix Make-up & Hair: Frizersko kozmetički studio Elixir, SplitLocation: Radisson Blu Resort Split Croatia Photo: Karlo Hečimović

Posted by MISS UNIVERSE Croatia on 31. ožujka 2016


Marija se manekenstvom bavila nekoliko godina. 2008. godine završila je tečaj manekenstva u organizaciji BUMN-a u Slavonskom Brodu. Nakon toga nosila je mnogobrojne revije u organizaciji BUMN-a. 25. travnja 2009. godine natjecala se i pobijedila na izboru za Miss i Mistera Slavonije i Baranje.

Studentska prehrana i vitka linija – je li moguće?


Njena besprijekorna linija zasigurno mami uzdahe i ljubomorne poglede. S obzirom da je još uvijek studentica, zanimalo nas je koliko je teško održavati dobru formu na studentskom režimu prehrane, uz sav stres polaganja ispita i drugih studentskih obaveza."Ukoliko imate dobre gene, onda to i nije problem. Oduvijek sam bila fit zahvaljujući odličnom metabolizmu te dobrim navikama hranjenja, vježbanja i kvalitetnog sna", kaže Marija. "Svaka osoba treba voditi računa o svojoj prehrani neovisno o onom što trenutno radi. Naravno da to u studentskim danima i nije baš jednostavno. Važno je biti discipliniran. Bitno je da vaša prehrana bude kvalitetna i raznovrsna", savjetuje lijepa manekenka. "Najdraže namirnice koje konzumiram svakodnevno i koje bih svima preporučila su povrće i voće. Od pića konzumiram isključivo vodu. Nastojim da svaki moj obrok bude kvalitetan, pri čemu mi pomaže moj osobni trener Davor Lončarević, sastavljajući i prateći moj plan prehrane", objašnjava naša sugovornica.

No, prehrana je samo jedan dio zdravlja i ljepote. Drugi, jako važan je i vježbanje. "Što se tiče vježbanja, vježbam svakodnevno uz program osobnog trenera. Vikendima svaki slobodan trenutak nastojim iskoristiti na odlazak u šetnju, na trčanje i slično", otkriva Marija.

Studiranje + manekenstvo = mnogo odricanja


Ambicioznost da uspije u svijetu manekenstva, ali i što se formalnog obrazovanja tiče, pokreću je iako je svijesna koliko je odricanja i upornosti potrebno kako bi paralelno "vozila na oba kolosijeka". "U životu je najvažnije posložiti si prioritete", kaže. "C. Dere, turska glumica i model, koja je ujedno jedna od mojih uzora, smatra da lijepo lice ništa ne vrijedi ako krije prazninu u duši i glavi", kaže Marija.Spoj inteligencije, ljepote, ambicioznosti, perspektivnosti i snage u duhu i tijelu jedne žene je ono čemu treba težiti. "Kako sve to uskaditi? Ponekad je teško, ali dobra organizacija je pola posla. Kada imate podršku drugih, onda ništa nije nemoguće", zaključuje naša sugovornica.

Atmosfera u domu onakva je kakvom ju sami napravite!


Izuzev čari studentskog života i prehrane, Marija se može pohvaliti i iskustvom stanovanja u studentskome domu što je uvijek živopisno iskustvo. "Od listopada 2015. živim na adresi studentskog doma 'Ante Starčević', popularnije zvanog 'ŠARA'. Dom je lijepo uređen što je meni osobno jako bitno", kaže. "Kolegice i kolege studenti, kao i svi djelatnici doma koje sam ovdje upoznala jako su dragi i pristupačni. Život u studentskom domu jedan je od nezaobilaznih trenutaka u životu svakog studenta. Atmosfera bude onakva kakvu si sami napravite", zaključuje Marija, a k tome dodaje da je životom u studentskome domu jako zadovoljna.

Mali trik za ljepotu koji svaka žena mora znati...


Njen užurbani tempo svakako nije opravdanje za lijenost kad je svakodnevni izgled u pitanju Uvijek izgleda lijepo i njegovano pa smo je upitali ima li neki trik kojim to postiže, a koji bi voljela podijeliti s drugim kolegicama.

"Svaka žena mora voditi računa o svom izgledu neovisno o tom koliko godina ima. To s vremenom postane Vaš stil života", objašnjava Marija. "Formula je vrlo jednostavna. Prije svega uredna i njegovana kosa, redovito održavanje osobne higijene te maskara i sjajilo za usne koji su neizostavan proizvod u torbici svake žene", odaje svoju tajnu lijepa studentica. Zvuči jednostavno, zar ne?Prvo budi čovjek, a onda sve ostalo...


No, svi mi znamo da bez potpore bližnjih ovaj zadatak ne bi bio lako ostvariv, štoviše, možda bi čak bio nemoguća misija. Tako je i u njenom slučaju. Kaže da su joj najveća potpora, uzori i ideali u životu roditelji i Bog. "Jedna od najljepših stvari koju su me roditelji u životu naučili bila je: 'Draga kćeri, u životu prvo budi čovjek, a onda sve drugo (npr. fizioterapeut, liječnik, pedagog, itd)' ", prisjetila se Marija.
 
"Beskrajno sam im zahvalna na svemu što su učinili za mene i moju braću, Maria i Gorana. Kada imate podršku i ljubav svojih najmilijih, onda možete biti sigurni da imate sve. S obzirom na to da sam odgajana sam u duhu kršćanskog nauka, Bog je uvijek zauzimao važno mjesto u mom životu. U trenucima slabosti, ali i trenutcima kada sam bila jaka, pronalazila sam u Njemu svrhu i smisao svog života", kaže Marija.Kada imam cilj, pronaći ću i put...


Ovako aktivna i ambiciozna osoba zasigurno je prepuna planova, snova, ideja, nadanja. Što nakon izbora i što nakon diplome, zanimalo nas je. "Besperspektivnost je najgora stvar koja se čovjeku može dogoditi. Planove imam, a na njihovoj realizaciji radim i radit ću. Vjerujem u sebe. Bez obzira što radite, morate imati viziju", kaže Marija. "Ideja o onom što želim u životu je samo nekoliko posto u cijeloj priči. Ostalo otpada na veliki trud i puno strpljenja. Svoje planove zasada ću zadržati za sebe. Jedino što mogu reći je to da imaju veze s modelingom te mojim obrazovanjem", tajanstvena je naša sugovornica u odgovaranju na ovo pitanje.

"U slučaju pobjede, uz sve ono što ona sobom nosi, krajem ove godine predstavljala bih Hrvatsku na svjetskom izboru Miss Universe u SAD-u", zaključuje Marija, a mi joj od sveg srca želimo da u tome i uspije. Poduprite i vi kolegicu svojim glasom na Facebook stranici Miss Universe Hrvatska.

Mariju možete pratiti na:
FB profil: Marija Kljajić
Instagram: marijaaaa_kljajic_
Twiter: MarijaKljajić7

L.B./foto: privatna arhiva


Marija KljajićMiss Universe Hrvatskanatjecanje ljepoteŠarastudenticadiplomski studij pedagogije