Vodič za brucoše

Nogometno ludilo i na faksu: Studenti prava odgovarali na pitanje o prekršaju u finalu Lige prvaka

MojFaks | Laganini, 06.06.2018.Nogometno ludilo i na faksu: Studenti prava odgovarali na pitanje o prekršaju u finalu Lige prvaka

Oni koji prate 'najvažniju sporednu stvar na svijetu' znaju da je zadnjih dana aktualna tema prekršaj Sergija Ramosa nad igračem Mohamedom Salahom u finalu Lige prvaka. Što se zapravo dogodilo na terenu morali su u ispitu pojasniti studenti prava jer je to pitanje profesor zbilja stavio kao dio provjere znanja.

Start Sergija Ramosa nad Mohamedom Salahom u finalu Lige prvaka, bila je jedna od glavnih tema posljednjih dana. Salah je nakon toga starta izašao iz igre, a poslije utakmice je utvrđeno kako je Egipćanin povrijedio ligamente ramena, piše 24sata. Mnogi smatraju kako je taj start namjerno napravljen od kapetana Reala dok će drugi reći kako je tu sve čisto, a sada je taj prekršaj došao na repertoar studentima.

Izvor: Pixabay

Studente prava na Sveučilištu u Damasku, u Siriji, u ispitu je dočekalo neočekivano pitanje. Naime, u pitanju je pisalo: "Sergio Ramos ozlijedio je Mohameda Salaha u finalu Lige prvaka. Prirodno, Ramos ne može biti optužen za tu radnju iz perspektive kaznenog prava zbog četiri uvjeta na području sporta. Navedite te razloge".


Ovo pitanje izazvalo je sjajne reakcije u javnosti i na društvenim mrežama. Jedan korisnik je napisao da je "profesor očito veliki navijač Barcelone" dok se drugi nadovezao sa :"Svaki navijač Barcelone bi poderao papir i otišao kada bi čuo Ramosovo ime".  Kako piše 24sata, na kraju je i poznat odgovor, na koje je više od polovice studenata točno odgovorila.

"1. Utakmica je održana u skladu sa zakonom, 2. Ozlijeđeni igrač dao je pristanak za sudjelovanje u igri, 3. Igrač koji je prouzročio ozljedu poštovao je pravila i načela igre, 4. Ozljeda je pretrpljena tijekom igre", komentirao je jedan od studenata na Facebooku.


Ovako je izgledao ispit s nogometnim pitanjem

Takav inovativan pristup ispitu i pitanjima se vjerojatno svidio studentima, ako ništa drugo zato što je neobičan.

Ivana Petrić
izvor: 24sata
foto: Pixabay


nogometstudenti pravaispitpitanje u ispituprekršaj


Prati nas na Instagramu!