Vodič za brucoše

Profesor šokirao studente na početku faksa: 'Niste ovdje da se zabavljate – zaboravite alkohol i društveni život'

MojFaks | Laganini, 15.11.2017.Profesor šokirao studente na početku faksa: 'Niste ovdje da se zabavljate – zaboravite alkohol i društveni život'

Cijena studiranja na prestižnim fakultetima ponekad je zbilja previsoka. I ne mislimo samo na cijene školarina...

Profesor sa Sveučilišta Cambridge upozorio je studente da odustanu od ideje zabavljanja tijekom studija jer, kako tvrdi, takvo ponašanje na ovom fakultetu "nije moguće niti dozvoljeno". Eugene Terentjev studentima je pripremio e-mail dobrodošlice koji sigurno nikada neće zaboraviti jer su zbog njega progutali knedlu ili dvije.

...Iz Belog Manastira na Cambridge: 'prijemni' trajao godinu dana!...


Odmah im je na početku studija objasnio da oni koji "uživaju u društvenom životu neće preživjeti" te da oni koji se vole zabavljati, sve i da se suzdržavaju od konzumiranja alkohola, zagigurno neće biti dovoljno inteligentni da uspiju doći do diplome prirodnih znanosti na Koledžu Queens.

...7 neobičnih pitanja koje postavljaju na prijemnom za Cambridge...


"Molim vas da se odgovorno ponašate ovdje tijekom prvih nekoliko tjedana: zapamtite da niste na bilo kojem sveučilištu na kojemu studenti piju i upražnjavaju ono što smatraju 'zabavom', a niste ni na studiju, što nije nažalost slučaj sa svim studijskim grupama na Cambridgeu, na kojemu je takav oblik ponašanja dozvoljen", napisao je brucošima.

...Imoćanska pamet pred kojom je budućnost: Bježao iz škole, a zadivio Cambridge!...


Dodao je da su fizika i fizikalne znanosti jako težak studij koji zahtjeva punu pažnju i intelektualni kapacitet studenata te da u tim uvjetima mogu uspjeti samo ako su potpuno fokusirani i nauče uživati u studiju. Kako smatra ovaj profesor, brucoše ne smije zavesti prizor drugih kolega koji tulumare jer oni koji tome podlegnu neće uspjeti upisati višu godinu.

"Osobe koje samo upišu ovaj studij, ali uživaju u društvenom životu, mogu preživjeti na drugim studijima, ali ne i na ovome", zaključio je.

...Pogledajte originalni test i saznajte: Biste li prošli prijemni za upis na Cambridge?...


Njegovo je upozorenje izazvalo bijes studenata, ali i živu raspravu na društvenim mrežama jer je i otprije poznat po pritisku kojemu izlaže svoje studente.

L.B./izvor: Independent
foto: darkoba/Tulumarka/pixlr


Sveučilište CambridgeKoledž QueensEugene Terentjevmail upozorenjabrucoši


Prati nas na Instagramu!