Vodič za brucoše

Netko već ima savršenog cimija, a drugi BJEŽE od bivših: TOP 4 razloga zašto studenti mijenjaju sobe u domovima

MojFaks | Laganini, 17.08.2020.Netko već ima savršenog cimija, a drugi BJEŽE od bivših: TOP 4 razloga zašto studenti mijenjaju sobe u domovima

Od prošlog tjedna pristižu privremeni rezultati natječaja za mjesta u studentskim domovima u Hrvatskoj, a danas je na red stigao i zagrebački SC.

Studentski centar u Zagrebu danas je objavio rang-liste s podacima studenata koji su ostvarili pravo na smještaj u domu, a kako to obično bude – mnogi bi nešto mijenjali.

Domske grupe na Facebook već od jutra 'zatrpane' su upitima o mijenjaju domova, domskih kreveta i kategorija. Kao i prethodnih godina, ima tu i ponuda prodaje kreveta, ali ovaj članak odlučio se ne baviti tom tematikom, već izdvojiti najčešće razloge zašto studenti žele neki drugi krevet. Listajući objave, odabrali smo TOP 4 razloga zašto studenti traže nešto drugo.


Žele ostati s prošlogodišnjim 'cimijima'


Nakon objava prvih rang-lista i upita za mijenjanje kreveta, uslijedit će 'oglasi za cimere'. No, neki su odlučili na vrijeme stati na kraj problemu ponovnog pronalaska savršenog cimija. Drže se one stare "provjereno je jedino sigurno" i, iako Studentski centar misli da život s osobom s kojom ste dijelili sobu prethodnih godina nije bio najbolji mogući, vi znate drugačije stoga ove godine želite sve ponoviti. Zbog toga je pri vrhu prioriteta liste zašto neko mijenja krevet činjenica da se ne žele rastati od dosadašnje/g cimerice/a.

foto: Screenshot Facebook @ekipa s Cvjetnog

foto: Screenshot Facebook @Studentski dom Stjepan Radić-Sava

Parovi koji žele ostati zajedno...


Kao drugi najčešći razlog navodi se potražnja za muško-ženskim sobama. Parovima koji ostvare pravo na dom, zna biti teško jer su ipak razdvojeni. Tako da su učestali pokušaji u pronalasku onih koje žele izaći u susret, i svojim malim doprinosom poboljšati nečiju romantičnu vezu.

foto: Screenshot Facebook @Studentski dom Stjepan Radić-Sava

...ali i oni koji se više ne žele susretati!


A onda, kada jedno vrijeme provedete s dečkom u malom prostoru studentske sobe ili dijeleći kat – može se dogoditi ovo.

foto: Screenshot Facebook @Studentski dom Stjepan Radić-Sava

Ovakvi razlozi, nisu prečesti ili bar nisu javno objavljeni, ali zaslužili su treće mjesto.


Realisti


Na kraju, ima i onih koji znaju da nažalost nemaju puno trenutno za ponuditi, ali očekivanja su to pa vrijedi pokušati.

foto: Screenshot Facebook @Studentski dom Stjepan Radić-Sava

A.Z.
foto: arhiva, MojFaks


studentistudentski domsmještajmijenjanje kategorija

Prati nas na Instagramu!