Vodič za brucoše

Rođendan u siječnju: Problemi osoba rođenih početkom godine

MojFaks | Laganini, 31.12.2021., Autor: MojfaksNije neko vrijeme za slaviti rođendan.
Foto: Skye Studio LK via Shutterstock

Odmah nakon prosinca, siječanj je definitivno najgori mjesec u kojem možeš slaviti rođendan. Svi koji su rođeni u prvom mjesecu, znaju da je to istina!

Nema partijanja na bazenima, nema tuluma za rođendan na livadama, kraj jezera ili u planinama, a osim toga – svi su još uvijek siromašni i iscrpljeni od tulumarenja u prosincu.

I dok ti uživaš u svojoj rođendanskoj torti (koju si sam/a napravio/la) i piješ vino, svi drugi naravno pokušavaju iščistiti toksine iz tijela i držati se novogodišnjih odluka da manje piju, manje tulumare, a više uče i budu bolji ljudi. Koji užas!

Tko ne bi suosjećao s vama? Evo još nekoliko stvari koje će prepoznati svaka osoba koja slavi rođendan u siječnju...

* Svi su iscrpljeni od tulumarenja


Nakon prosinca u kojem slavimo, debljamo se, pijemo kuhano vino i uglavnom uživamo u praznicima, većina ljudi ne želi ni prismrditi alkoholu i tulumarenju u siječnju. Masovni pokret 'detoksiciranja' u koji se svake godine uključe tvoji prijatelji totalna je otegotna okolnost tvom rođendanskom partiju.


* Vjerojatno si još kod roditelja na praznicima


Da, nakon odlaska kući za blagdane, velike su šanse da si još uvijek tamo! Ako si na faksu ili u srednjoj školi, onda ti rođendan možda pada točno na period koji još uvijek provodiš u obiteljskome domu. Nema partijanja u studentskoj sobi ili klubu studenata na faksu, ali i čaša vina s roditeljima će biti ok. (Samo te tješimo...)


* 'Dva u jedan' rođendansko-božićni pokloni

S obzirom da su Božić i tvoj rođendan tako blizu, ne možeš očekivati da ćeš dobiti dva poklona od svih osoba koje ti planiraju nešto pokloniti. Ne, ne, dobit ćeš jedan kojim će automatski riješiti i Božić i Novu i rođendan i sve ostalo...Nije siječanj bez razloga najdepresivniji mjesec u godini – svi su mamurni i siromašni!

* Temperature su niske, a dani kratki

E da, nema lijepe odjeće na rođendanskom tulumu, nema tulumarenja na nekoj plaži ili u prirodi...S obzirom na temperature i mrak koji zavlada već u četiri popodne, dobro je da se itko želi izvući iz kuće ili toploga stana.

* Vladaju viroze i prehlade

Još jedna divota ovog perioda u godini! Ti bi proslavio/la ročkas, a svi šmrcaju, kašlju, gore od temperature ili su prikovani za wc-e.


rođendansiječanjproblemipočetak godineslavlje


Prati nas na Instagramu!