Vodič za brucoše

Sad kad odlazim na faks, želim ti reći hvala: Napisala pismo prijateljici koja će studirati u drugom gradu

MojFaks | Postani student, 09.06.2021., Autor: Lidija B.Jednom dijelu života dolazi kraj. Što to znači za vaša prijateljstva?
Foto: savageultralight via Shutterstock

Što biste napisali najboljoj prijateljici ili najboljem prijatelju s kojim ste dijelili sve, a sad odlazite svatko na svoj fakultet, k tome još u druge gradove ili čak države?

Odlazak na fakultet ponekad znači nastavak druženja s najboljim prijateljima, a ponekad tugu jer vam se životi odvajaju i kreću u zasebnim smjerovima. Zbog toga su zadnja godina srednje škole, kao i ona prva na fakultetu, tužne, sjetne, ali istovremeno i jako uzbudljive.

>>>Iskreno pismo majke postalo hit: 'Sine, skidaj čarape kad jebeš'<<<


Jedna je maturantica odlučila podijeliti predivne riječi sa svojom najboljom prijateljicom s kojom se, početkom akademske godine, oprašta, ali samo nakratko.

"Draga ti, (znaš tko si)

klišej kaže da 'ne možeš imati samo jednog najboljeg prijatelja', ali ja znam da imam jednu jedinu, najbolju moguću. Od prespavanaca petkom do zajedničkog sportskog kluba, odlaska u fast food drive-in u ponoć, moja najbolja prijateljica bila je tu za mene uvijek. Tijekom zadnjih dana srednje škole, naši će se putevi razdvojiti, ali naša se veza nikad neće prekinuti.

Iako svaka odlazi svojim putem, udaljenost nas neće razdvojiti. Upoznat ćeš nove prijatelje i početi nove veze, ali na kraju ćemo ostati nerazdvojne. Čut ćemo se preko Facetimea, posjećivati se vikendima i svaki put nastaviti tamo gdje smo stale kad se vratimo kućama.

>>>Dobri duh najlegendarnijeg doma uskoro odlazi: Priča o studentu za kojim će plakati cijela Sava<<<


Hvala ti što si me uvijek slušala. Od problema s dečkima do onih kad nisam mogla odlučiti koju haljinu obući za maturalnu, uvijek si bila tu za mene. Uvijek si mi čuvala leđa, kao i ja tvoja.

Hvala ti što si se bavila sportom kao i ja. Bila si moje lijevo krilo, doslovno. Od vožnji autobusom na gostovanja i slušanja Taylor Swift do tegljenja vode niz stazu, uspomene koje smo stekle trenirajući, one su koje ću uvijek cijeniti i rado ih se prisjećati.

Hvala ti što si me nasmijavala kao nitko.
Od trčanja u dućan po krafne u ponoć do bezbrojnih izleta do kuće mog bivšeg i pjevanja hitova za prekide, nikad nisam mislila da bi me netko mogao nasmijavati kao ti.

>>>Jedna piše, četiri crtaju: Studentice kroz 'Ligo' ironično ilustriraju studentski život<<<


Hvala ti što je naše prijateljstvo poznato svima. Svi znaju da dolazimo kad čuju naš "ozloglašeni" smijeh ili nas vide kraj ormarića za knjige koji smo dijelile sve ove godine i koji smo ukrašavale fotografijama prvih i zadnjih dana škole.

Još je samo jedanaest dana do kraja škole
pa sam ti htjela zahvaliti na svemu što si napravila za mene i prisjetiti se naših zajedničkih uspomena. Znam da će nam fakultet donijeti nove prijatelje i veze, ali nijedna se neće moći usporediti s mojom zabavnom, ludom, najboljom prijateljicom.

Volim te, ja.
"

izvor: Teen Vogue


prijateljstvomaturantistudiranjeodavajanjeprijateljicadruštveni životnakon školerazdvajanjekraj prijateljstva

Prati nas na Instagramu!