Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Slasna ideja: ispred menze postavili automat za pizzu

MojFaks | Laganini, 08.08.2016.Slasna ideja: ispred menze postavili automat za pizzu

Magični stroj "izbacivat" će 300-tinjak pizza dnevno.

Svi znamo da bismo se tijekom studija trebali zdravije hraniti, ali rijetko tko to zbilja radi. Redovi za fast food uvijek su najdulji, a pizza je i dalje jedan od najdražih studentskih obroka.

Zamislite da vam je dostupna cijeli dan, sedam dana u tjednu!

Gdje će se drugdje ovaj san ostvariti nego na fakultetu u SAD-u? Ondje će uskoro ugledati svjetlo dana prvi automat za pizze koji će biti postavljen na Sveučilištu Xavier u gradu Cincinnatiju u državi Ohio. Studenti su naravno oduševljeni.foto: Facebook@Pizza ATM

Sveučilište se u realizaciji ovog pothvata udružilo s francuskom kompanijom Paline koja ovakve automate postavlja po Europi. Novi pizza automat na sveučilištu instalirat će ispred glavne menze, za sve one koji ogladne u sitne sate, dok štrebaju ili po povratku iz izlaska.Cijena pizze kretat će se oko 10 dolara (60-ak kuna), a u uređaj će stati otprilike 70 pizza koje će biti pohranjene u dijelu koji služi kao zamrzivač. Nakon što odaberete pizzu koju želite, ova se premiješta u pećnicu na pečenje – proces koji traje svega tri minute. Nakon toga pakira se u kutiju i izlazi kroz otvor automata.

Stroj je spreman za predstavljanje koje će se održati ovaj tjedan, a službeno otvorenje automata održat će se u rujnu – taman na početku nove akademske godine.

Sa sveučilišta očekuju da će svaki dan automat "pripremiti" tristotinjak pizza za gladne studente.

L.B./izvor: Facebook
foto: Pixabay


pizzaSveučilište Xavierautomatmenza