Vodič za brucoše

Spojio sobni bicikl s TV-om: Student osmislio jedinstven način mršavljenja uz gledanje serija

MojFaks | Laganini, 02.08.2017.Spojio sobni bicikl s TV-om: Student osmislio jedinstven način mršavljenja uz gledanje serija

Studenti su veliki obožavatelji filmova i serija, a osobito kada dođe vrijeme učenja jer tada 'padaju' cijele sezone 'Igre prijestolja', 'Narcosa' i drugih remek dijela s tv ekrana. Popularni streaming servisi poput Netflixa postali su omiljeni među mladima, a jedan 21-godišnjak došao je na sjajnu ideju kako smršavjeti uz gledanje Netflixovih serija i filmova.

Student te ujedno budući mladi inženjer Ronan Byrne sa Sveučilišta DIT, osmislio je idealan način gubljenja kilograma i vježbanja za studente koji stalno gledaju Netflixov "program". On je razvio sustav imena Cycflix koji deaktivira korisnički račun na Netflixu dok ne dosegnete određenu brzinu na sobnom biciklu.

...'Blanket' and chill: Student u timu koji je napravio aplikaciju za sve filmofile u Hrvatskoj...


...Još jedna epizoda: Kako maratonsko gledanje serija utječe na tvoje zdravlje?...


Kada konačno dođete do zadane brzine, tada možete bez problema gledati svoje omiljene serije na Netflixu. U slučaju da krenete usporavati, program će prekinuti film ili seriju koju trenutno gledate dok ponovno ne dosegnete tu brzinu.Korisnici Cycflixa imaju mogućnost produljenja vožnje sobnog bicikla i mogu odrediti kada će imati pauzu od pedaliranja pa se Cycflix zapravo može spojiti i na Hulu. Najbolje u cijeloj priči je to što je Ronan objavio upute za izradu vlastitog Cycflixa na stranici Instructables.

Nakon Ronanovog izuma niti jedna osoba, a posebno studenti, neće moći reći da nema prilike vježbati dok gleda "Kuću od karata".

Ivana Petrić
foto: instructables.com/roboroblog.wordpress.com


CycflixNetflixmršavljenjeserijesobni bicikl


Prati nas na Instagramu!