Vodič za brucoše

Što će zagrebački apsolventi PRVO napraviti kad dobiju diplomu? Ovo su neki od vaših najboljih planova

MojFaks | Laganini, 11.06.2021., Autor: Vanessa K.Kako će ovogodišnji diplomanti proslaviti svoj dan?
Foto: Studio Romantic via Shutterstock

Postoje određeni vremenski periodi u godini kada društvene mreže preplave fotogafije određene 'motiva'. Oko Božića svi gledamo tuđa božićna drvca, oko Valentinova znamo da kreću objave zaruka ili vječnih ljubavi, a u ljetnom razdoblju gledamo ekipu kako se sunča ili najstarije studente koji su konačno primili 'krunu akademskog obrazovanja' – svoje diplome.

Da ne pišemo samo o rokovima koji su se opasno približili, upitali smo i naše najstarije studente na Facebook grupama studentskog doma Stjepan Radić – Sava i studentskog doma Lašćina, što će učiniti prvo nakon što obrane/dobiju diplomu.


Imaju li studenti ikakve planove kako bi obilježili dan dok obrane svoje radove? Razgovarali smo i s dvije studentice koje su s nama podjelile svoje planove za ovaj nezaboravni trenutak kad realiziramo veliko životno postignuće, ali ujedno i otvaramo pitanje - što dalje?


Večera s obitelji, tulumarenje s ekipom nakon toga


Studentica s Fakulteta hrvatskih studija, I.Š., ima obranu sljedeći tjedan i već ima okvirni plan za cijeli taj dan. "Otvaranje šampanjca s ekipom i obitelji ispred faksa, ručak s obitelji i navečer idem na karaoke s ekipom!", kaže nam veselo.


P.S., apsolventica Matematike na PMF-u ima specifičan plan. "Studiram matematiku na PMF-u u Zagrebu i na putu do faksa svaki put srećem gospođu koja prodaje kalendare i redovito je bezobrazna, psuje, baca kletve na sve ljude koji joj ne žele ili daju premalo novca za kalendare i moj plan je kad dobijem diplomu u ruke otići do nje i reći joj 'Ako sam ja uspjela završiti faks, onda možeš i ti naći posao kraljice'", kaže za MojFaks uz napomenu da joj je to plan jer joj je spomenuta gospođa jednom ničim izazvana proklela "obitelj do desetog koljena".


Poslije toga joj je plan otići sa svojom obitelji na večeru te potom s ekipom iz studentskog doma Sava "dobro zaliti", za dobra stara vremena.


Neki će spavati 30 sati u komadu, a drugi piti za šankom


Ostali studenti imaju slične planove kao i naše sugovornice. Dok su jedni raspoloženi za tulum do jutra, neki su odlučili spavati 30 sati u komadu. Drugi pak zazivaju ime omiljenog kafića ili pića koje će popiti kako bi obilježili ovaj svečani trenutak u životu svakog studenta. "Pelin u caffe baru Vepar" i "Stari lisac za šankom", samo su neki od planova za zalijevanje friške diplome.


Neki imaju i galantnije ideje koje uključuju "najstariji sir i vino". Neki planiraju upisati još jedan studij, a drugi su već emotivni pa najavljuju plakanje za minulim vremenom. Jer samo se jednom prvi put diplomira, zar ne?Foto: screenshot via Facebook@"studentski dom Stjepan Radić - Sava"


Ekipa sa Save razmišlja o sirevima, Bahamima i upisu novog fakulteta... / Foto: screenshot via Facebook@"studentski dom Stjepan Radić - Sava"


Plakanje od muke ili zato jer je ovom dijelu života službeno došao kraj? / Foto: screenshot via Facebook@"studentski dom Stjepan Radić - Sava"

Iz studentskog dom Lašćina javlja se student koji razmišlja o "matematičkoj" proslavi svoje diplome.


Foto: screenshot via Facebook@"SD Lašćina"

Bez obzira na plan, zasigurno svi koji će ove godine diplomirati zaslužuju odmor i period u kojemu će uživati u svom postignuću, bez obira imaju li već sljedeći korak u planu ili ne. Nakon "dekompresije" i otpuštanja stresa koji se svakako sakupio tijekom završnog rješavanja fakultetskih obaveza, a koje se nerijetko pretvori u sprint, dopustite si period predaha i opuštanja prije nego što krenete na traženje posla ili u daljnje akademske avanture.


I hrabro dalje jer sada ste novopečeni akademski građani!


zabavadiplomaobranaplanovispavanjeslavlje obranekomentarivečeraobiteljkaraokeprosti faktori

Prati nas na Instagramu!