Vodič za brucoše

Student FER-a u 'Milijunašu' osvojio 125 tisuća kuna, 'zapeo' na pitanju o grčkom alfabetu

MojFaks | Laganini, 02.04.2021., Autor: Lidija B.Student pete godine zagrebačkoga FER-a otvorio pitanje za četvrt milijuna kuna.
Foto: screehsnot via HRT

Nakon igre 'Najbrži prst', u stolac sjeo je 23-godišnji Zagrepčanin Dorian Nemet i grijao ga sve do pitanja za 250.000 kuna

Iako je Tarik Filipović spomenuo da bi netko od natjecatelja baš u ovom prvotravanjskom izdanju "Milijunaša" mogao kao od šale odgovoriti na svih 15 pitanja, to se nije dogodilo.


Nakon igre "Najbrži prst", u stolac nasuprot voditelju sjeo je 23-godišnji Zagrepčanin Dorian Nemet i grijao ga sve do pitanja za 250.000 kuna, piše HRT.


Zbog neizrečene dvojbe oko simbola koji uz adresu internetske stranice u većini preglednika označava sigurno uspostavljenu vezu, student pete godine elektrotehnike na FER-u prvoga džokera, "pola-pola", uzeo je na pitanju za 8.000 kuna. Njime su od ponuđenih odgovora ispali ključ i sef, a ostali upravo oni oko kojih se dvoumio - lokot i štit. Ipak, odlučio se za lokot i osvojio spomenuti iznos.


>>>Lovac i natjecateljica nisu znali odgovor na pitanje o hrvatskom nogometašu - znaš li ti?<<<


Znalac Ivan pomogao mu je na pitanju za prelazak drugoga praga rekavši da je Filip II. (a ne Pizistrat, Leonida ili Temistoklo) modernizirao svoje falange opskrbivši ih kopljima sarisama dužim od četiri metra.


Upotrebi Dorianova posljednjega džokera prethodilo je pitanje za 64.000 kuna. Tražila se vrsta životinje Lutra lutra, koja je još početkom prošlog stoljeća živjela u izvorišnom dijelu Rijeke dubrovačke. Je li riječ o crnom ibisu, europskoj vidri, euroazijskom dabru ili pak sredozemnoj medvjedici? Natjecatelj se točno opredijelio za europsku vidru.


Džokera "zovi" upitao je zna li koji se postotak hrvatskog teritorija nalazi iznad 500 metara apsolutne visine. U ponudi odgovora za 125.000 kuna, uz 21 i 36 posto stajalo je i 49 te 68 posto. Džoker se premišljao između dvaju nižih postotaka uz sugestiju da bi točan odgovor možda ipak mogao biti onaj najniži. Dorian se naposljetku i odlučio za 21 posto te zatim otvorio pitanje za četvrt milijuna kuna.


>>>Studenti pobjedili u Potjeri: Svi 'šuškaju' da ih je lovac pustio jer je pitanje bilo lagano<<<


Bik, kuća, deva... Ne znajući bi li nastavak niza tražio u prozoru, vratima, zidu ili krovu, mladić je odustao. Ostankom u igri, niz bi nastavio, ustvrdio je, odgovorom vrata. Bio bi to pogodak jer riječ je o grčkom alfabetu. Naime, alfa dolazi od semitske riječi alef koja znači bik, beta od riječi bet - kuća, gama od riječi gimel - deva, a delta od riječi dalet - vrata.


izvor: HRT


MilijunašDorian Nemetvratagrčki alfabetčetvrt milijuna

Prati nas na Instagramu!