Vodič za brucoše

Prije je bilo ljepše?! Obnovili im dom, a studenti nezadovoljni: ‘Da je k’o prije da bube hodaju po sobi, a ne ovako…’ FOTO

MojFaks | Laganini, 15.05.2020.Prije je bilo ljepše?! Obnovili im dom, a studenti nezadovoljni: ‘Da je k’o prije da bube hodaju po sobi, a ne ovako…’ FOTO

Splitski studentski dom 'Bruno Bušić' odijeva se u novo ruho.

Renoviranje najstarijeg splitskog studentskog doma 'Bruno Bušić' u potpunosti je trebalo biti završeno tijekom prve polovice 2020. godine kada su se kapaciteti, prema najavama, trebali popuniti stanarima. 


Radovi su zbog novonastale situacije malo usporili, ali prema objavi SC-a Split, sobe preuređenog 'BB' doma spremne su za nova slavlja i štrebanja. 

"Studentske sobe, mjesto gdje su mnoge generacije studenata naporno učile za ispite, ali i slavile svoje brojne uspjehe. Stoga s nestrpljenjem očekujemo kad će studentski dom Bruno Bušić ponovno postati bitan dio studentskog života i drugi dom za sve one daleko od svojih obitelji", objavili su putem Facebooka i pozvali stanare da se prisjete nekih uspomene iz starog doma. 


foto:Studentski centar Split


foto:Studentski centar Split

Iako se iz priloženih fotografija mogu vidjeti bijeli zidovi, moderni stolovi i kreveti, studenti su, sudeći po komentarima, nostalgični za starim izgledom doma i atmosferom koju je imao. 

"Ma kakvi, ne bi da jedne crvene zastore za sve ovo", napisao je jedan student ispod objave. "Sve je to lipo, al' nekako ono je bilo lipše", dodaje jedna studentica, a neki već planiraju partije koji bi novouređenom domu "vratili dušu"! "Kad je party, da se ovo malo uništi", pita se student u jednome od komentara.


Novouređeni studentski dom 'Bruno Bušić' moći će primiti 465 studenata u 121 trokrevetnoj sobi i 49 dvokrevetnih soba, a imat će i četiri jednokrevetne sobe prilagođene osobama s invaliditetom. Na prva tri kata bit će trokrevetne prostorije, a na višim katovima dvokrevetne.

Rekonstrukcija "Bruno Bušića" jedinstven je projekt u Hrvatskoj koji je financiran iz četiri izvora, a osim rekonstrukcije postojećih katova, na zgradi je i nadograđen jedan kat.


foto:Studentski centar Split


foto:Studentski centar Split

"Zbog položaja doma, pogleda i sadržaja koje će imati ovo će biti jedan od najboljih studentskih domova u Hrvatskoj", rekao je za Slobodnu Dalmaciju Marijan Bašić, voditelj Službe domskog smještaja i turističkih poslova u Studentskom centru u listopadu prošle godine. 

No čini se da pogled, položaj i sadržaj pojedinim studentima ipak nisu istinska čar života u domu. Ipak su im najdraži prijatelji, bili oni i jako mali i s više nožica. "Čak bi više volila da je k'o prije da koja buba po sobi hoda, nego ovako", napisala je jedna studentica. 

A.Z.
foto: gradimozadar.hr, Arhitektonski biro Ante Kuzmanić, dipl. ing. arh.


studentistudentski centar splitstudentski dom bruno bušićobnova

Prati nas na Instagramu!