Vodič za brucoše

Neki studenti dočekali su Novu na Savi: Atmosfera je bila odlična, a nisu zaboravili ni jednog zaposlenika doma! FOTO

MojFaks | Laganini, 02.01.2020.Neki studenti dočekali su Novu na Savi: Atmosfera je bila odlična, a nisu zaboravili ni jednog zaposlenika doma! FOTO

Sredinom prosinca u maloj anketi pitali smo studente kakvi su im planovi za doček Nove godine. Od 570 studenata koji su glasali najviše ih je reklo da će organizirati privatan parti u stanu ili kući (njih 31%). Nakon kućne varijante, lijenčarenje u krevetu sa zdjelom francuske u krilu i gledanje novogodišnjih filmova popularna je opcija među studentima.

Ekipa studenata  iz Studentskog doma "Stjepan Radić" , popularnog zvanog "Sava", također se odlučila za novogodišnji doček u privatnoj atmosferi. Kao društvo iz doma, oni koji nisu otišli u rodni kraj, odlučili su napraviti dobru atmosferu u učionici u domu. Spremili su hranu, bilo je tu i slanog i slatkog, nabavili piće, prskalice i balone te su  2020. godinu dočekali u domu. 


Marija Smolić, studentica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, govori nam da je ideja za slavljem došla nekako spontano. "Budući da smo svi u domu nekako nam je bilo fora, a i najjednostavnije dočekati je tu. Kako nas je bilo previše za kuhinju onda je učiona došla na red", govori nam Marija. 

Atmosfera zajedništva


Vrijeme blagdana je vrijeme kada najviše želimo biti okruženi dragim ljudima, osjećati se da pripadamo negdje. A proslavom u domu, ovi student su uspjeli dobiti upravo taj osjećaj i imati odličnu atmosferu.

"Mislim da je atmosferi najviše pridonio taj neki osjećaj zajedništva. Dok smo to sve zajedno uređivali, kuhali vino i slično, a kako smo još iznajmili karaoke onda je i to dodatno podiglo... Nakon dočeka, negdje oko 1 smo krenuli na novogodišnji party u Tvornicu da se još malo zabavimo”, govori naša sugovornica.
 
Sudeći po fotkama, ugođaj je bio odličan, a doček u domu pokazao se kao super ideja. 


foto: privatna arhiva


foto: privatna arhiva


foto: privatna arhivafoto: privatna arhiva

Ovi studenti nisu zaboravili ni domskog recepcionera koji je bio na dužnosti na Silvestrovo, pa su i s njim podijelili slatkiše i pozvali ga da im se pridruži u dočeku. To je pravi blagdanski duh!


foto: privatna arhiva


A.Z.
Foto: privatna arhiva


studentiNova godinadoček u domu