Vodič za brucoše

Studenti na ovom sveučilištu uz Pokemon GO skupljaju dodatne ECTS bodove

MojFaks | Laganini, 02.08.2016.Studenti na ovom sveučilištu uz Pokemon GO skupljaju dodatne ECTS bodove

Vještine i znanja s područja etike, sigurnosti i liderstva mogu se usvojiti igrajući ovu igru na jednom od sveučilišnih kolegija.

Pokémon GO je pokorio čitav svijet, a sada je i jedno sveučilište obznanilo da će studenti koji hvataju Pokemone uhvatiti i dodatne ECTS bodove.

S početkom sljedeće akademske godine, Sveučilište u Idahu najavilo je da će studenti lutati po fakultetima i oko njih u potrazi za Pikachuom, Jigglypuffom i Snorlaxom u sklopu novog oblika fizičke aktivnosti predviđene kolegijem "Pop Culture Games".

Studenti će na ovom kolegiju imati prilike naučiti nešto više o aktivnom životnom stilu, umrežavanju, timskome radu i istraživanju njihovih zajednica, a sve pomoću igre Pokemon GO.
Nositelj kolegija Steven Bird pojasnio je kako želi da ova igra postane više od pukog lova na Pikachua: "Ova aplikacija nudi vam priliku za mnogo više stvari od bacanja Poke-loptica. Imate priliku istraživati okolinu, izaći van, osunčati se. Omogućava vam da se krećete u velikim grupama i timovima. Ne samo da se bavite fizičkom aktivnošću nego se i povezujete s drugim igračima i učite kako biti lider."

Bird kaže da već neko vrijeme razmišlja o ovakvom kolegiju pa je ludnica oko Pokemon igrice došla taman na vrijeme. Tehnologija koju igra koristi, kao i nostalgičan sadržaj, potiče čak i one sramežljivije i najpasivnije da izađu iz kuće i sretnu druge igrače, kažu sa Sveučilišta.

Cilj je podučiti studente vještinama koje sežu dalje od poslijepodnevnog lova na šarene i neobične životinje, pojasnio je pročelnik Odjela za kineziologiju, Philip Scruggs. Osim ovoga, studenti će naučiti ponešto i o etici, liderstvu, sigurnosti i poštovanju.

Scruggs objašnjava u izjavi: "Nadamo se da ćemo iskoristiti interes za Pokemon Go i druge alične igre kako bi povukli poveznicu sa zdravim, aktivnim stilom života."

L.B./izvor: Independent
foto: Pixabay


Sveučilište u IdahuPokemon Gododatni bodovi


Prati nas na Instagramu!