Vodič za brucoše

Studentica u hlačama pronašla retro ZET-ovu kartu koja je možda starija od nje – FOTO

MojFaks | Laganini, 27.06.2018.Studentica u hlačama pronašla retro ZET-ovu kartu koja je možda starija od nje – FOTO

Je li karta starija od djevojke koja ju je pronašla u akciji čišćenja ormara?

U Facebook grupi Zakaj volim Zagreb ovog se vikenda vodila zanimljiva rasprava o tome koliko je stara jedna tramvajska karta. Studentica Katoličko bogoslovnog fakulteta Antonia Kravaršćan podijelila je fotografiju stare ZET-ove karte koju je pronašla u džepu starih hlača prilikom ljetnog čišćenja ormara.

Za Telegram je izjavila kako misli da je ona mlađa od ove karte. "Ja sam 95. godište, a neki iz grupe Zakaj volim Zagreb misle da je karta čak iz 1994. godine", kazala je.Ispričala je i kako je pronašla staru kartu. "Preuređujemo jednu sobu u kojoj je bio ormar sa starim stvarima koje ćemo sad donirati jer su očuvane. U jednom trenutku je slučajno iz jednih hlača nešto izvirilo. I to je bila ova karta, nevjerojatno dobro očuvana", pojasnila je za Telegram.

Ne zna iz koje je godine pa je u grupi pitala za pomoć. Unatoč gotovo pedesetak komentara zainteresiranih članova grupe, nitko sa sigurnošću ne može reći iz koje je godine. Na karti piše da je kupljena izvan vozila i to za prvu zonu i to po cijeni od 4,50 kune i na njoj je otisnuto još nekoliko brojeva.

Iako većina smatra da se radi o karti iz druge polovice 90-ih godina, drugi napominju da je kuna kao hrvatska valuta plaćanja doista uvedena 1994. godine pa se ne isključuje šansa da je karta zbilja starija od djevojke koja ju je pronašla.

L.B./izvor: Telegram.hr
foto: Facebook@Antonia Kravaršćan via Zakaj volim Zagreb


ZETtramvajska kartaretro


Prati nas na Instagramu!