Vodič za brucoše

Sveučilište 'Ljepotica i zvijer': Neka našu diplomu uzme 'ko hoće i kome treba

MojFaks | Laganini, 22.04.2016.Sveučilište 'Ljepotica i zvijer': Neka našu diplomu uzme 'ko hoće i kome treba

'Ljepotica i zvijer' zasigurno većini nas predstavlja uspomenu na djetinjstvo i uživanje u Disneyjevim bajkama. U Brčko Distriktu BiH značit će nešto sasvim drugačije, no jednako 'bajkovito'.

60-godišnji Enes Mahmutović odlučio je osnovati privatno sveučilište u Brčkom. Zahtjev za osnivanje sveučilišta već je podnio nadležnima, a sada čeka odgovor, piše ATVBL.

"Odlučio sam se na ovaj korak zato što ne mogu dobiti posao u gradu Brčkom. Imam malo para. Pa sam vidio da je to unosan posao, taj privatni fakultet. Vidio sam da je jako unosan posao. Diploma se plati tri, četiri marke, štampanje i to, a proda se za 10 tisuća maraka. Bit će diploma, ako ne bude dovoljno znanja", kaže Enes Mahmutović.

Studiji i ciklusi obrazovanja trajat će od vremena upisa fakulteta do trenutka dobivanja diplome. Plaćene školarine i diplome bit će otisnute u punoj boji, pišu Nezavisne.foto: Nezavisne

Univerzitet će imati tri fakulteta – za Turizam i ugostiteljstvo, Prava i ekonomiju Evropske unije i fakultet za Ljudska prava penzionera i starijih osoba. Profesori će, kaže Enes, dolaziti sa sveučilišta iz Travnika i iz Srbije. Nastava će se održavati u podnožju Majevice, te u elitnim brčanskim restoranima i na Trgu mladih. Školarina neće biti ista za sve studente.

"Diploma za srednju školu ne treba na uvid. Trebaju imati 18 godina, godine nisu važne, mogu ići u 60-oj na fakultet. Školarina će biti za zaposlene na budžetu 10 tisuća maraka, a za nezaposlene 100 maraka... razlika jer ćemo od ovih što plaćaju fakultet, prebacivati na ove što ne plaćaju. Da im malo pomognu ovi sa budžeta, što su zaposleni", istakao je Mahmutović.O novom sveučilištu danima pričaju i Brčaci. Enesovu ideju, uglavnom, podržavaju.

Što da kažemo osim – primaju li studente na razmjeni?

L.B./izvor: ATVBL, Nezavisne
foto: screenshot


univerzitet Ljepotica i zvijerDistrikt BrčkoEnes Mahmutović


Prati nas na Instagramu!