Vodič za brucoše

Teretana za vaš mozak: Provježbaj živčane stanice uz ovih 7 zagonetki

MojFaks | Laganini, 17.03.2021., Autor: Zrinka PMožeš li riješiti ove pitalice?
Foto: pathdoc via Shutterstock

Kažu da 'male, sive stanice' treba održavati vitalnima. Neki od najboljih načina su čitanje, učenje stranih jezika, rješavanje križaljki, sudoku, ali i mozganje o ovakvim pitalicama.

Tijekom Tjedna mozga koji se ove godine obilježava od 11. do 17. ožujka održat će se brojna predavanja i radionice s ciljem populariziranja neuroznanosti i s namjerom da se šira javnost upozna sa značajnim istraživanjima mozga u 21. stoljeću.


...Putujem po svijetu, a uvijek ostajem u jednom kutu. Što sam ja? Pokušajte riješiti 10 pitalica koje smo smislili za vas!...


U svijetu se ova manifestacija naziva Brain Awareness Week, a kod nas se organizira već dvanaestu godinu zaredom. Ovogodišnje su teme promijenjena stanja svijesti, neurobiologija ovisnosti te mozak i pokret. Većina programa zbog epidemioloških mjera održava se "online" na edukativnim platformama, zato provjeri što su sve nastavnici, studenti i učenici pripremili i nauči nešto novo o motoru tvojeg tijela.


...'Jednostavna' zagonetka koju nisu znali riješiti ni studenti s Harvarda...


U posljednje vrijeme često se okrećemo fizičkoj aktivnosti u cilju poboljšanja tjelesne spremnosti, no kako mozak održavati u kondiciji? Najbolja "teretana" za mozak svakako su intelektualni izazovi, stoga je važno vježbati živčane stanice kako bi naš mozak što bolje radio.


Riješite ove zagonetke i priušti svom mozgu zabavni trening.
Tjedan mozgapitalicevježbanje mozgaintelektualni izazov


Prati nas na Instagramu!