Vodič za brucoše

Tko je rekao da psi ne mogu raditi na fakultetu? Sveučilište 'uposlilo' labradore kako bi pomogli studentima smanjiti stres

MojFaks | Laganini, 07.05.2019.Tko je rekao da psi ne mogu raditi na fakultetu? Sveučilište 'uposlilo' labradore kako bi  pomogli studentima smanjiti stres

Osoblje Middlesex Sveučilišta u Londonu ovih je dana postalo veće za pet preslatkih labradora. Osnovna zadaća novih 'zaposlenika' je pomoći studentima smanjiti stres prilikom učenja i slušanja predavanja.

Za svakog zaposlenog psa napravljena je posebna identifikacijska iskaznica, a ravnateljica sveučilišnog odjela za kliničke sposobnosti Fiona Suthers kaže kako su svi psi istrenirani te da su svi bili podložni strogoj procjeni temperamenta.

"Zaista se može osjetiti kako se razina stresa smanjuje u prostoriji gdje borave psi. Kada smo tek započeli s ovim projektom na fakultetu, nitko od nas nije očekivao da će biti ovoliko uspješan.", dodaje Suthers.

Izvor: BBC

Petero labradora uskoro bi trebalo dobiti i pojačanje. Naime, krznenim zaposlenicima pridružit će se još troje pasa, koji će na fakultetu imati istu zadaću.Potpredsjednik Sveučilišta u Buckinghamu Anthony Seldon podržao je ideju upošljavanja pasa u obrazovnim ustanovama kako bi se učenicima i studentima pomoglo nositi sa svakodnevnim stresom.

"Najbrži i najbolji način kojim možemo unaprijediti mentalno zdravlje u školama te ih učiniti sigurnima za učenike i studente jest taj da u svakoj obrazovnoj ustanovi zaposlimo bar jednog psa.", zaključuje Seldon.

Andrea Guša
foto: BBC


psistresstudentitjeskobadepresijasveučilište


Prati nas na Instagramu!