Vodič za brucoše

Tko još brine o ć i č? Student dobio odgovor 'tete iz referade' – pravopis 'službene komunikacije' će vas iznenaditi

MojFaks | Laganini, 09.09.2020.Tko još brine o ć i č? Student dobio odgovor 'tete iz referade' – pravopis 'službene komunikacije' će vas iznenaditi

Anegdote o nezainteresiranim ili neformalnim mailovima kojima na vaše litanije i pokušaje akademskog pisma odgovaraju profesori već su postali dio folklora studentskog života, ali jedno je mail završiti s 'bok' ili 'živjeli', a drugo 'ukrasiti' ga hrpom pravopisnih pogrešaka.

Jedan student susreo se upravo sa ovakvom situacijom. Kako piše Index.hr, javio se referadi fakulteta na kojemu studira u nadi da će mu zaposlenici pomoći odgovoriti na nekoliko pitanja tehničke prirode. Odgovor "tete iz referade" je stigao, ali uz neočekivane pravopisne pogreške.Osim što student nije siguran hoće li ponavljati godinu ili ne, dodatna nemotivirajuća okolnost ona je što mu osoba zaposlena na fakultetu odgovara uz neispravna korištenja č i ć i -ije i -je, a ni prva rečenica nema baš mnogo smisla. Za pretpostaviti je da je odgovor pisan u brzini, a je li pomogao nesretnome studentu, teško je reći.


L.B./foto: arhiva/nsp-muprh.eu


pravopisslužbena komunikacija


Prati nas na Instagramu!