Vodič za brucoše

Beskorisna diploma: Bivša studentica tuži sveučilište jer se nakon završetka faksa ne može zaposliti

MojFaks | Laganini, 13.03.2018.Beskorisna diploma: Bivša studentica tuži sveučilište jer se nakon završetka faksa ne može zaposliti

Nažalost, nije neobično čuti da se netko ne može odmah zaposliti nakon fakulteta pa onda osjeća da je uzalud studirao i da mu je diploma 'niš koristi'. U takvoj situaciji našla se i bivša studentica u Velikoj Britaniji pa je odlučila tužiti fakultet jer je od njega dobila, kako kaže, samo 'Mickey Mouse' diplomu.

Bivša studentica britanskog Sveučilišta Anglia Ruskin, imena Pok Wong, tuži svoje sveučilište za 60 000 funti. Spomenuti iznos u kunama doseže gotovo pola milijuna, a studentica tvrdi da s diplomom doslovno ne može napraviti ništa. Kaže da napretka u karijeri nema te tvrdi da sveučilište laže o tome da će kvaliteta obrazovanja koju pružaju studentima njima nakon diplome donijeti zaposlenje. Napominje da se te laži mogu vidjeti na prospektima sveučilišta.

...Tužba protiv fakulteta zbog nemogućnosti pronalaska posla...


...20 tisuća kuna kazne: Sveučilište u Zagrebu tuži vlastitog studenta...


Britanski studenti troše na obrazovanje 9 000 funta godišnje (što je otprilike 74 000 kuna) u što spadaju nastavni materijali i predavanja, a Pok Wong smatra da ne vrijedi toliko. 29-godišnja djevojka doselila se čak iz Hong Konga kako bi mogla studirati na Sveučilištu Anglia Ruskin, a sada ga tuži za kršenje ugovora o studiranju. Kaže da su profesori kasnili na predavanja i da je studentima u mnogim prilikama bilo rečeno da nešto nauče sami. Pok Wong smatra da joj se nije vratilo uloženo u studij jer joj ta diploma nije pomogla kasnije pri zaposlenju, a osim toga, navodi i da je za vrijeme promocije bila zaključana u sobi kako ne bi javno progovorila o kvaliteti studija.


Pok Wang doselila je čak iz Kine kako bi studirala na Sveučilištu Anglia Ruskin... izvor: Wikipedia

Pok Wong tuži sveučilište za 60 000 funti, a nada se da će njen potez biti ohrabrenje i drugim studentima da traže natrag svoj novac ako su doživjeli isto.

Ivana Petrić
foto: Pixabay


studenticatužbatuži sveučilištezaposlenjediploma


Prati nas na Instagramu!