Vodič za brucoše

Urnebesan komentar studenta o 'trovanju' u zadarskoj menzi 'zaradio više lajkova od Kolinde'

MojFaks | Laganini, 05.05.2016.Urnebesan komentar studenta o 'trovanju' u zadarskoj menzi 'zaradio više lajkova od Kolinde'

O slučaju navodnog trovanja hranom iz zadarske "velike menze", restorana Barbakan pisali smo jučer, a na ovu se epizdu, na posebno zanimljiv način, osvrnuo jedan kolega koji je svojim tekstom na društvenim mrežama "zaradio više lajkova od Kolinde".

Iako službena priopćenja direktorica Poslovnog centra Sveučilišta u Zadru Jasne Vujević kaže da postoji stroja procedura i kontrola kada je u pitanju studentska prehrana te da se zasigurno ne radi o masovnom trovanju, što je potrvdio i jedan od predstavnik studenata, Tonči Cvrlje, tema menzaških obroka, kvalitete hrane i higijenskih standarda uvijek je aktualna i zanimljiva studentima.

...'Svaka tri mjeseca grlimo školjku': zadarski studenti sumnjaju na trovanje hranom iz menze...


20-godišnji Petar Zuanović poznatiji je kao Zujo (otkrili smo da mu je drugi nadimak i Dalmatinski Nostaradamus), a svoj studentski staž "tuče" na studiju nautike na Sveučilištu u Zadru.

Kako nam je uz smijeh rekao, u menzi jede svakodnevno, a uz njegovo dopuštenje prenosimo vam komentar na slučaj "trovanje graškom" s njegovog bloga Popij kavu u kojemu ćete sigurno uživati.

"ZADARSKA MENZA - PESTICIDI BRALE

Jutros san zaobiša menzu ka Petar Čobanković fitness centar, u širokom luku i bez bacanja pogleda. Budi se u sedan i pedeset i tri, predavanje počinje u osan, spreman se brzinon svjetlosti, opra zube, našprica se parfemon ka da ću na spoj sa Andreon Šušnjaron, bacin oko na Fejsbuk, a ono brale svima loše od graška u menzi. Primotavan film zadnja tri dana - nisan ija grašak. Pa tri miseca - nisan ija grašak. Pa tri godine - nisan ija grašak. Odma mi je lakše.

Zvala me moja životna partnerica sinoć, kaže povraće, ja pomislija, razumiš, ko zna što je, jutros poruka u 6:14 - EVO JOŠ POVRAĆEN. Meni na pamet palo - ALA BRALE, GARANT NOSI ČETVORKE KAD OVAKO POVRAĆE, TRIBAT ĆE MI PELENA KA DJEČJEM VRTIĆU U DRNIŠU.

Pročitan ove objave o povraćanju, antena, zadarski... Mislin se.. DA NIJE OD GRAŠKA? Zoven ženu, kažen: ŽENO, JESI TI ILA GRAŠKA JUČE U MENZI? - JESAN, DRAGI. Ništa, kažen: U REDU DRAGA, JOŠ IH 80 POVRAĆE KA NADAN VIDOŠEVIĆ KAD JE VIDIJA DA MU ODNOSE SLIKE.

Nastavljan dalje šprint prema faksu, pristižen sve s reda, skužin da san pristiga i profesora. Usporavan, mislin se kako je super što ne iden grašak, što neću kupit 13% udjela dionica Pampersa i kako je super što san prisitga profesora pa ne triban više trčat. Posli predavanja odlazin u malu menzu, kažen onon čoviku AMIGO, DAJ MI ĆEVAPE, POMFRI I DVI FETE KRUVA, MOLIN TE BEZ GRAŠKA. Lik se smije ko da je dobija 56 kuna na Eurojackpotu, neka ženska iza mene u redu se plesne "AJME PA I JA SAM JELA GRAŠAK", reko DOBRO JE ŽENO, MOŽDA SU TEBI DALI IZ DRUGE TEĆE, PA TI NIJE NIŠTA, a kaže on 'JOJ FAKAT BI BILO SUPER DA SU I MENI DALI IZ TE LOŠE, JER ONO, FAKAT TREBAM ODMOR OD SVEGA'.

Mislin, kad ja osobno poželin odmor, poželin se toćat na Havajima, a ova poželi poist dva pijata pokvarenog graška. U biti, to je jedino realno i izvedivo. Živimo u zemlji di je nemoguće otić do Ljubljane, kamoli na Havaje, di studenti imaju probavne smetnje zbog graška i di samo ovi s kontinenta putuju. Amigo moj, ima većina njih "od gori" vikendice što su napravili "još u ono vrime", dok se moglo, pa sad liti kontinentalci na more, a nas iz Dalmacije ko *ebe. Mislin stvarno nije u redu. I onda neko pita zašto je brale upisa ekonomiju u Zagrebu. A čoviče da vidi svita, svako lito dok se ovi za*ebavaju po obali, mi crnčimo po ugostiteljskim objektima.

Ništa, vraćan se ja kući, palin Fejsbuk, kad ono poruka od MARICA ******* PRIVATNO - "SINKO MOJ ESI LI I TI IZIJA GRAŠKA U MENZI, NISAN TI REKLA DO SAD DA IMAN FEJSBUK, MORALA SAN NAPRAVIT KAD JE ŠIME (DID) IŠA U TOPLICE DA SE MALO SA NJIN ČUJEN".

Ne znan je san više u šoku što mi baba ima Fejs ili što se zove MARICA ******** PRIVATNO ili što surfa po internetu, a do prije dva miseca nije znala kako kompjuter izgleda. Šaljen i ja poruku NISAN BABA, NE BRINI, ZNAŠ DA JA TO NE IDEN OSIN U FRANCUSKOJ... Baba odgovara MA KAD SI TI BIJA U FRANCUSKOJ NA GRAŠKU, TO SI IŠA S ONON SVOJON U PARIZ ELI?? MOGA SI BABI BAŠ KAKAV SUVENIRČIĆ KUPIT. Reko BABA NE U TOJ FRANCUSKOJ, U FRANCUSKOJ SALATI. Baba odgovara A DOBRO JE ONDA.. I NEMOJ IST POVRĆE U MENZI, TO SU TI SVE PESTICIDI. Gledan kad je baba postala prehrabeni stručnjak, ništa iden prileć i poruka dana: DICO, NEMOJTE GRAŠAK!
"

Petrov blog možete pratiti ovdje.

L.B./foto: arhiva


'velika menza'BarbakantrovanjegrašakPetar Zujanovićblog


Prati nas na Instagramu!