Vodič za brucoše

Tresla se brda: PMF-ovci izmjerili potres koji su izazvali navijači kad je Mandžo zabio gol

MojFaks | Laganini, 13.07.2018.Tresla se brda: PMF-ovci izmjerili potres koji su izazvali navijači kad je Mandžo zabio gol

Ako imate toliko istančana osjetila možda ste i sami osjetili lagano podrhtavanje tla nakon što je tijekom okršaja Hrvata i Engleza naš Vatreni Mario Mandžukić zabio gol. I ne, to nije šala jer su PMF-ovci izmjerili kako su hrvatski navijači reagirali na Mandžin gol.

Geofizički odsjek Prirodoslovno – matematičkog fakulteta u Zagrebu iznio je vrlo zanimljive podatke u vezi polufinalne utakmice između Hrvatske i Engleske. Kakve veze ima odsjek Geofizike, odnosno, seizmologija, s nogometom? E, pa ne biste vjerovali!

Embed from Getty Images

Možda nema direktno veze s nogometom, ali definitivno ima s podrhtavanjem tla koje je nakratko nastalo zbog drugog gola na tekmi koji je zabio Mario Mandžukić. Osim zbog Manžde, tlo je podrhtavalo i na kraju utakmice. Geofizički odsjek o tome je izvijestio javnost na službenoj Facebook stranici i tako donio novi fun fact."U srijedu 11. srpnja 2018. na seizmološkim postajama Geofizičkog odsjeka PMF-a zabilježili smo pojačano podrhtavanja tla, posebno u 22:20 CET te nakon 22:37 CET! Hm, što bi to moglo biti?! Pa možda Mandžin gol i kraj utakmice! Seizmologija je zakon!", napisali su PMF-ovci.Netko je komentirao ispod objave da je riječ o Footquakeu, dok su neki kroz šalu komentirali da će na tekmi s Francuzima pasti i Richter! Sretno dečkima, a i nama jer bismo svojim navijanjem mogli izazvati potres. Ali vjerojatno nam tada ne bi ni smetalo.

Ivana Petrić
foto: Profimedia/nogometni.idesh.net


podrhtavanje tlaPMFGeofizički odsjekseizmologijagolMario MandžukićSvjetsko prvenstvo


Prati nas na Instagramu!