Vodič za brucoše

Zbog ovog oglasa zagrebačku studenticu prozvali BOGINJOM – možete li pogoditi što traži?

MojFaks | Laganini, 30.09.2020.Zbog ovog oglasa zagrebačku studenticu prozvali BOGINJOM – možete li pogoditi što traži?

Razvoj društvenih mreža ubrzao je virtualnu komunikaciju, poboljšao dostupnost informacija i spojio ljude sličnih interesa u grupe unutar kojih sve što ih zanima kola nevjerojatnom brzinom.

Otkako smo se počeli okupljati u virtualnome svijetu, sukladno interesima počeli smo se i okupljati u grupama čiji članovi dijele neki zajednički nazivnik. Tako, naprimjer, studentska populacija u desecima domaćih grupa na društvenim mrežama razmjenjuje informacije vezane za fakultete, predavanja, smještaj i novosti u domovima, potražuju poslove, a ponekad i stvari koje im zatrebaju u datom trenutku: sušila za veš, vadičepovi, kišobrani, lijekovi protiv bolova, oni koji mog riješiti neko pitanje sa ispita ili napisati seminar ili im pak pribaviti vino, med, rakiju i slično.

S obzirom na to da kućni red na internetu ne postoji, noćas je u jednoj od grupa osvanuo oglas studentice koju su na kraju kolege pozvale boginjom. Naime, studentica Filozofskog fakulteta zaputila se na odmor u Rogoznicu, ali je zaboravila jednu stvar, njoj očito poprilično važnu.

foto: screenshot@Facebook

Svi smo ponekad zaboravni, a sudeći po komentarima mnogi kolege suosjećaju s njom i nadaju se da će se naći netko tko će djevojci pomoći. Kako su naveli u brojnim komentarima, kreativnost njenog oglasa oduševila ih je. Neki su odmah pogodili što joj treba, a drugima je pak trebalo neko vrijeme da odgonetnu o čemu se točno radi.

"Stara, da si blizu Pelješca poklonio bih ti majke mi... još ne mogu doći sebi", poručio je jedan od kolega.

Kako piše, potragu je započela i na dating aplikacijama poput Tindera, Badoo-a i "Grindera" – ali nitko nema. Mnogima je i trebalo u prosjeku 30 sekundi do minute da shvate što je studentica zaboravila. Neki misle da je riječ o povrću, neki melisi, kadulji, lavandi… Drugi su pak shvatili "na prvu" i prozvali je "boginjom" i "legendicom".

foto: MojFaks/privatna arhiva

"Jao, nisam iz prve shvatila. Neka je sa srećom, da imam dala bih ti besplatno!", pisali su joj. Drugi su se dosjetili da "čovik busom pošalje iz tvojeg mjesta".

Do prije sat vremena, boginja iz grupe još uvijek nije pronašla što traži. Kako piše, pojedinci su joj se rekli javiti, te se njeno čekanje i potraga nastavljaju.

A.Z.
foto: Shutterstock By kitzcorner


studentipotragastudentske grupeoglasi


Prati nas na Instagramu!