Vodič za brucoše

Loše riješio ispit pa na biciklu pobjegao od kuće – bilo ga frka što će roditelji reći

MojFaks | Laganini, 20.07.2021., Autor: Vanessa K.Policija ga je našla s ruksakom na leđima.
Foto: shutterstock By lassedesignen

Strah od ispita ili ispitna anksioznost je mentalni poremećaj koji karakterizira paralizirajući strah od provjera znanja koji pogađa učenike i studente.

Iako rezultati nekih istraživanja idu u prilog tome da je razumna količina stresa prilikom polaganja ispita dobra, u slučaju kad taj stres počne negativno utjecati na psihofizičko stanje dolazi do puno ozbiljnijih problema od znojenja dlanova i straha da ćemo "pasti". Ovaj se stres u nekih studenata dodatno pojačao u okolnostima online polaganja ispita.


Kažu da nisi pravi student dok ne padneš ispit. Iako je ovo uglavnom scenarij s kojim se većina studenata sasvim normalno nosi, pa ga i prihvaćaju kao neminovan dio studiranja, nekima je ispitivanje izvor velikog opterećenja i stresa, pogotovo u kontekstu očekivanja roditelje i suočavanja s njihovim razočaranjem. Štoviše, neki zbog toga pobjegnu od kuće na biciklu.


Biciklom do susjednog grada


Nakon što je u ponedjeljak loše napisao ispit, srednjoškolac iz Indije odlučio je pobjeći od kuće zbog prevelikog stresa. Kako piše Timesofindia, napustio je svoj dom samo na biciklu, nakon čega su roditelji shvatili da im nema sina. Nakon bezuspješne potrage, kontaktirali su lokalnu policiju.


Sretno je vraćen kući / Foto: screenshot via timesofindia.com


>>>Policija pronašla nestalu studenticu: Razlog bijega fakultet?<<<


Policija je isti dan formirala specijalnu postrojbu kako bi čim prije ušli u trag ovom nesretnom srednjoškolcu. Nakon što su pokrenuli potragu, pronašli su prestrašenog srednjoškolca 40-ak kilometara od njegove kuće. Planirao je "otpedalirati" do susjednog grada. U trenutku kad su ga pronašli, na leđima je i dalje nosio svoju školsku torbu.

 

izvor: TimesofIndia.com


examofobijastrah od polaganja ispitabijeg od kućestres od pisanja ispitapolicijasrednjoškolacbicikl


Prati nas na Instagramu!