Vodič za brucoše

I to je moguće: Ovo sveučilište dijeli stipendije za doktorski studij heavy metal glazbe!

MojFaks | Nakon predavanja, 10.07.2019.I to je moguće: Ovo sveučilište dijeli stipendije za doktorski studij heavy metal glazbe!

Studenti koji su završili preddiplomski, a poželjno i diplomski studij u poljima društvenih i humanističkih znanosti mogu pod stipendijom studirati doktorski studij 'Istraživanja društvene geografije Heavy metal glazbe'!

Sveučilište u Newcastleu u Australiji ponudilo je dvije ovakve stipendije za australske studente ili jednu za internacionalne studente, a osim Heavy metala, student koji dobije ovu prestižnu stipendiju može i doktorirati u poljima izučavanja o beskučništvu, veganstvu i neškolovanju djece, piše Novi list.


Stipendija iznosi čak 27,596 dolara, a internacionalnim studentima može biti i plaćeno zdravstveno osiguranje.


"Koji je odnos između kulturalne evolucije Heavy metala u Australiji i kolonializma?", "Je li Heavy metal u Australiji fenomen koji je najzastupljeniji među bijelom populacijom?"i "Kakva je reputacija Heavy metal fanova, gledano unutar konteksta australskog društva?" - sve su pitanja na koja će ovaj doktorski studij pokušati odgovoriti.


Prijave se podnose profesoru antropogeografije Simonu Springeru, koji je jednako uzbuđen oko ovog studija kao i studenti.


"Kao dugovječni obožavatelj metala koji je tek nedavno počeo raditi na području tog studija, shvatio sam da bi to bio odličan kanal za daljnje istraživanje. Naravno, kad sam bio student doktorskog studija, volio bih da mi je netko rekao da je studij metala legitimna akademska težnja", piše Novi list.P.H.

Izvor: Novi list

Foto: Youtube / University of Newcastle


heavy metaluniversity of nwecastlestipendijadoktorski studij


Prati nas na Instagramu!