Vodič za brucoše

Redina ispred zagrebačkog SC-a: Kad vidite koliko im treba da odgovore na mail bit će vam jasno zašto su gužve ovolike FOTO

MojFaks | Nakon predavanja, 17.11.2020.Redina ispred zagrebačkog SC-a: Kad vidite koliko im treba da odgovore na mail bit će vam jasno zašto su gužve ovolike FOTO

Pandemije koronavirusa pokazala je da se mnoge stvari danas ipak mogu riješiti online putem, bez mnogo nepotrebnih papira i čekanja u redovima.

Student servisi diljem Hrvatske, još od sredine ožujka posluju po izmijenjenom načinu po kojemu su studentima omogućili da najvažnije administrativne stvari rješavaju online putem. No, sudeći po komentarima studenata i objavljenih fotografija, niti ovo nije dovoljno da se redovi ispred SC-a smanje.


"U kontekstu trenutačne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, a sve kako bi se smanjili kontakti i spriječilo eventualno daljnje širenje virusa, molimo Vas da ako nije neophodno ne dolazite u prostorije Student servisa. Ugovor o obavljanju studentskih poslova možete podići online, te Vas molimo da to i koristite, te nema potrebe za osobnim dolaskom u Student servis", piše na stranici Studentskog centra u Zagrebu.

Odgovor na mail čeka se i do 12 dana


Prošli tjedan, student je objavio fotografiju dugačkog reda u prostorijama SC-a i priupitao kolege može li članstvo produžiti online, jer je situacija obeshrabrujuća, posebice u kontekstu novog vala pandemije kojime je pogođena čitava Hrvatska, a Zagreb ponajviše. Iako postoji obavijest o mogućnosti online produženja i zamolbi da se što manje dolazi u Studentski centar, pojedini studenti za to još uvijek ne znaju. No, ima i onih koji znaju, ali ukazuju na neažurnost odgovaranja Student servisa na mailove. 

foto: Tražim/nudim studentski posao@Facebook

foto: Tražim/nudim studentski posao@Facebook

"Sve se može online u našoj državi, ali dočekaš penziju dok stigne", napisala je jedna studentica.

"Možeš, ali treba im par dana. Ako ti je hitno odi osobno. Ja dok sam čekala odgovor, otišla i riješila. Ali kroz 3 dana mislim da riješe online. Samo moraš imati sve papire", podijelila je još jedna studentica, dok se treća požalila da je više od deset dana čekala odgovor. "Ja poslala prije 12 dana mail s potrebnim dokumentima - nisu ni otvorili. Danas odem i riješili to za 10 sekundi", napisala je. 

Izgleda kako su i iz Student servisa svjesni da ne mogu pružiti potrebne informacije i napraviti potrebne radnje jednako brzo kao kad se dolazi u poslovnicu pa su putem službene stranice obavijestili studente da ipak budu spremni pričekati na odgovor i do pet dana.

"Upit poslan na e-mail Student servisa bit će riješen u roku do 5 (pet) radnih dan od zaprimanja. Prihvatit ćemo pravilno ispunjen, potpisan i ovjeren Ugovor o obavljanju studentskih poslova", napisali su.

A.Z.
foto: MojFaks


studentiStudent servisproduženje ugovorastudentski posao

Prati nas na Instagramu!