Vodič za brucoše

Mucaš, gledaš u pod, srce je u petama? Top 10 savjeta da preživiš usmeno izlaganje na faksu – i oduševiš kolege

MojFaks | Nakon predavanja, 22.02.2021., Autor: Anja Z.Kako pobijediti tremu pred javni nastup pogledajte u novom videu Magdalene s Hej! kanala
Foto: Hej! kanal / Screenshot

Nijedan student neće eskivirati situaciju izlaganja pred punom dvoranom kolega i profesorom, barem jednom u svom studentskome stažu.

Čim se nalazimo u nekoj nepoznatoj ili nelagodnoj situaciji, stres raste, kao i puls, a riječi kojima bismo se izvukli nikako da nam padnu napamet. Mnogima su javni nastupi, naročito pred većim auditorijem, baš takav izvor stresa. Tijekom studiranja, izlaganje seminarskog rada, govori na vježbama i odgovaranje uživo na ispitu, predstavljaju samo neke od situacija u kojima će vam vještina ovladavanja javnim nastupom itekako dobro doći. Svi smo različiti, nekima je nastup pred nekoliko desetaka nepoznatih ljudi odličan izvor adrenalina u kojemu uživaju, dok pojedini večer prije izlaganja seminarskog rada razmišljaju o ispisivanju s faksa.


...Koliko je vrijedan taj papir? Provjeri treba li ti diploma da postaneš 'netko i nešto' u Hrvatskoj VIDEO...


Kao i s mnogim takozvanim soft-skills, važno je znati da se na njima uvijek može raditi i razviti ih do savršenstva. Magdalena s Hej! kanala u svom novom videu dijeli korisne savjete za sve one koji se bore s tremom prije usmenog izlaganja. Prvo i najvažnije - trema je dobra, ali u umjerenoj količini i sve dok vas ne "paralizira".


Za potrebe videa, napravila je anketu u kojoj je svoje pratitelje pitala čega se najviše boje pred izlaganje, a što su joj rekli i koje savjete ima za njih, pogledajte u videu ispod.Hej! ekipu možeš zapratiti i na njihovom TikTok računu gdje, kao i na Hej Youtube kanalu, zbijaju šale i na studentske teme!


izvor: YouTube @Hej!


studentijavni nastuptremaHej! kanalMagdalenausmeno izlaganjestressavjeti

Prati nas na Instagramu!