Vodič za brucoše

Noviteti u menzi podijelili studente: Neki nisu oduševljeni ni iznenađeni, a drugi već jure po svoju porciju

MojFaks | Nakon predavanja, 07.10.2020.Noviteti u menzi podijelili studente: Neki nisu oduševljeni ni iznenađeni, a drugi već jure po svoju porciju

I dok u nekim menzama studenti traže večeru, drugi restorani uvode novitete u ponudu.

Studentski servis Osijek putem Facebook stranice obavijestio je o nekoliko novih jela u ponudi studentskog restorana "Campus".  


Menze su studentima kao drugi dom, a većina redovnih posjetitelja već je navikla na pomalo neraznoliku ponudu. Ako ništa, barem uvijek znamo što očekivati od kojeg jela i tako izbjeći pojedina neugodna iznenađenja. Ustaljenu svakodnevicu odlučio je razbiti osječki studentski restoran Campus, uvrstivši na jelovnik još nekoliko brzih jela među kojima su lazanje, slavonska pizza, pizza margarita, pohana pileća prsa, zeleni rižoto i zapečeni grah.

Sudeći po komentarima ispod FB objave, neki studenti smatraju da su ponudu mogla osvježiti i ranije te, prema njima, navedena jela ne predstavljaju nikakav poseban novitet. Drugi su pak oduševljeni novostima na tanjuru. "Da odradiš masu kako spada", napisao je jedan student

...Nema ih na meniju, a studenti ih žele: Ovo su top specijaliteti koje biste rado vidjeli u menzama...


Podsjećamo, nedavno je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s kulinarskih stručnjakom Matom Jankovićem provelo istraživanje o prehrambenim navikama i zadovoljstvu studenata studentskim restoranima. Sudionici istraživanja bili su studenti preddiplomskih i diplomskih studija, a glavni cilj istraživanja bio je otkriti prehrambene navike studenata te zadovoljstvo ponudom i kvalitetom studentskih restorana.Prema podacima koje je MZO prikupilo, studenti su zadovoljni cijenom i osobljem u studentskim restoranima, ali ne i ponudom, kvalitetom jela i dostupnošću povrća. Ukupno zadovoljstvo je "djelomično zadovoljan" (41 %). Uz odgovore, zabilježene su i zanimljive sugestije za izradu menija u budućnosti: od jela koja bi voljeli dodati u ponudu po subvencioniranoj cijeni u menzi najviše ih je navelo salate i janjetinu, a što se "slatkoga" tiče - sladoled i palačinke.

Iako se u ovim novitetima ne nalazi janjetina, osječki studenti zasigurno će jednako rado zasladiti nepce i ovim novim jelima u ponudi "Campusa".

A.Z.
foto: MojFaks


studentijelovnikmenzastudnetski restoran CampusOsijekprehrana


Prati nas na Instagramu!