Vodič za brucoše

Nepoznati muškarac opet 'ordinirao' po Šari! Studenti tvrde: 'Ovo se događa prečesto, sramota je da strahujemo za svoju sigurnost'

MojFaks | Nakon predavanja, 21.05.2018.Nepoznati muškarac opet 'ordinirao' po Šari! Studenti tvrde: 'Ovo se događa prečesto, sramota je da strahujemo za svoju sigurnost'

'Šara je stvarno predivna, ali zimi smo imali probleme s manijakom koji se šeće oko doma, prošli vikend je neki mladić curu napao i ukrao joj torbicu, jučer ovo...' Studentice su složne - sramota je da ovako često moraju brinuti za svoju sigurnost i strahovati kad se navečer vraćaju kući...

U zagrebačkim studentskim domovima ponekad se odvijaju scene dostojne rubrike "crna kronika" ili barem "vjerovali ili ne", a ovoga puta takvom događaju svjedočili su studenti iz popularne "Šare", tj. doma dr. Ante Starčević. Premda sada nije bila riječ o krađi, stanari doma, osobito stanarke, vrlo su uznemireni.


Ovo nije prvi put da se ovakve neugodne situacije odvijaju na Šari... foto: M.Trbuščić/arhiva MojFaks

Naime, ondje se u nedjelju pojavio nepoznati muškarac koji je studenticama upadao u sobe zbog čega su se mnoge studentice zabrinule za svoju sigurnost. Iako čovjek nije nikoga fizički napao, studentice su uznemirene jer nepoznata osoba nema što tražiti u domu, pogotovo ne u njihovim sobama. No, kako nam kažu studenti, zaštitari su brzo reagirali.

Ulazio u sobe i tražio "Anicu iz Ljubuškog"


U razgovoru sa studentima iz doma dr. Ante Starčević, saznali smo da su ljuti jer, kako jedna od studentica kaže, osim smještaja – oni ondje plaćaju i sigurnost. Tvrde da je nepoznati čovjek, kada je ušao studenticama u sobu, tražio "Anicu iz Ljubuškog koja ide na građevinu".


Izvor: mapiranjetresnjevke.com

"Prosijedi čovjek je sinoć oko osam sati otvorio vrata moje sobe i tražio Anicu iz Ljubuškog. Rekla sam mu da ovdje nema nikakve Anice, na što je on rekao da je ona druga godina građevine. Rekla sam da je na krivom mjestu te je nakon toga otišao. Budući da sam taman izlazila iz doma, nakon nekoliko minuta sam ga vidjela kako izlazi iz jedne druge sobe, sada na trećem katu. Tu je bio i zaštitar te ga pitao tko je on i što tu radi. On je ponovio ono što je rekao i meni te rekao da joj želi dati 'kilo kave iz Hercegovine'. Kasnije sam iz vana čula da zaštitar viče na njega. Toplo se nadam da će se poduzeti neke mjere u vezi s ovim što se događa na Šari jer ovo nije prvi put. Prvo prije nekoliko mjeseci čovjek s bludnim radnjama pored trećeg paviljona, zatim prije tjedan dana krađa torbice, sada ovo... ali naravno tek će se reagirati kad se nešto dogodi. Ako treba osobno ću uputiti mail glavnima i odgovornima - što Upravi Šare, što cijelog Studentskog centra jer ovo je prevršilo svaku mjeru! Valjda ovdje osim smještaja plaćamo i sigurnost. Pa nek plate još pet zaštitara koji će po noći šetati oko paviljona te rasvjetu oko doma! Da studente mora biti strah ako se navečer vraćaju s faksa ili od nekud sami... sramota", prepričala nam je studentica prve godine fizike na PMF-u.

...Djevojke, oprez! Ispred zagrebačkog studentskog doma perverznjak vreba i prati studentice...


...'Da se radi o njihovim sestrama drugačije bi pisali': Snimao studenticu u domu, uslijedili grozni komentari...


Studentičin kolega, student Rudarsko-Geološkog fakulteta u Zagrebu, čak ima fotografiju na kojoj se vidi nepoznati čovjek u čučećem položaju. Kaže da je tada bio u sobi i odmarao kada je čuo da mu netko pokušava otvoriti vrata. Nije mu bilo jasno što se događa pa je otišao provjeriti van. Ugledao je nepoznatog čovjeka kako čuči pored drva kraj kontejnera. Fotografirao je čovjeka i fotku poslao prijatelju jer mu nije bilo jasno zašto netko ondje čuči 10 minuta. Kada je čovjek primijetio da ga student gleda sakrio se iza kontejnera pa zatim pobjegao. Jedna studentica iz doma kaže nam je odmah čovjeka izbacila kada je ušao te pozvala zaštitare. Tvrdi da je čovjeka navodno čekao njegov "kolega" ispred doma, koga je student zapravo i fotografirao.

Studentica Medicinskog fakulteta, također stanarka doma, vidjela je nepoznatog muškarca u jednoj od učionica doma. Kaže da ga je ondje doveo zaštitar jer je djevojka koja živi odmah na početku hodnika zvala portu. Djevojka potvrđuje priču studentice s PMF-a o tome da je čovjek tražio studenticu kako bi joj dao kavu. Mrmljao je te je htio otići, ali je zaštitar pozvao policiju.

"Zaštitar je pozvao policiju i oni su čovjeka sa sobom. Šara je stvarno predivna, ali zimi smo imali probleme s manijakom koji se šeće oko doma, prošli vikend je neki mladić curu napao i ukrao joj torbicu, jučer ovo... Navodno da je uprava reagirala zaposlivši još jednog zaštitara (ne znam je li informacija točna, tako sam čula), ali sam dom je jako slabo osvjetljen (za razliku od Save i Cvjetnog koji su osvjetljeni reflektorima poput stadiona) i takvi manijaci se vrlo lako sakriju sa bočne strane zgrade gdje nema ni jedne lampe te su malo pomalo vidjevši da zaštitari, uprava, država u krajnjoj liniji jako malo reagiraju na njih i sad su se već odvažili ulaziti u domove. Željela bih na Šari živjeti i iduće godine, ali ovakvi događaji svim curama tjeraju strah u kosti",
kaže nam studentica.


Student je fotografirao nepoznatog muškarca koji je čekao ispred doma... foto: privatna arhiva

"Bilo je oko 20 sati i po običaju sam gledala seriju okrenuta leđima od vrata. U jednom trenutku sam čula ulaženje u sobu, ali se nisam previše obazirala jer sam mislila da se cimerica ranije vratila. U jednom trenutku se stariji čovjek stvorio iznad mene i srce mi je stalo. Bez kucanja, samo je ušao u sobu. Ustala sam se i pitala ga što želi, a on je rekao da traži Anicu iz Ljubuškog na drugom katu. Zamolila sam ga da izađe i odgurala ga vratima te se zaključala. Ne moram ni spominjati da je očajno smrdio po alkoholu i nije baš izgledao prisebno. Nakon nekoliko trenutaka vidjela sam na Facebooku da je još jedna cura doživjela isto", kazala nam je studentica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.

...Neželjeni gost: Stanarka zagrebačkog studentskog doma pronašla mrtvog miša u kupaonici...


Student Filozofskog fakulteta kaže da je vidio dvojicu nepoznatih sredovječnih ljudi kako idu do požarnih stepenica pa mu se to učinilo sumnjivo. Tvrdi da su pokušali ući na prvi kat trećeg paviljona te da im nije uspjelo. Nakon toga, pokušali su isto na drugom. Student tvrdi da je poslije jedan od muškaraca odustao pa ostao čekati ovog drugog koji je studenticama upadao u sobe.


Izvor: mapiranjetresnjevke.com

Odgovor na pitanje je li muškarac prijavljen ili ne od policije do kraja pisanja članka nismo dobili, a upravu doma nije nam se javljala na telefon. Nakon što odgovori upravitelja i PU Zagrebačke stignu na redakcijski mail, o tome ćemo svakako izvijestiti čitatelje portala MojFaks.

Dotad još jednom ponavljamo da se svaki student dodatno osigura zaključavanjem sobe, ali i svih hodnika i ulaza u dom koji su i inače pod ključem.

Ivana Petrić
foto: M.Trbuščić/arhiva MojFaks


Šarastudentski domnepoznati muškaracuznemirene studenticestudentice. dr. Ante Starčević


Prati nas na Instagramu!