Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kako je uopće ušao? 'Nafiksani narkoman' studentici iz doma ukrao laptop: Evo kako ga je opisala

MojFaks | Nakon predavanja, 15.02.2021., Autor: Anja Z.Studentica uči uz laptop / ilustracija
Foto: By Aleksey Boyko / Shutterstock

Studentica arhitekture u večeri s petka na subotu prijavila je krađu laptopa iz učionice u zagrebačkom studentskom domu.

Vikend iza nas obilježila je krađa laptopa iz učionice u Studentskom domu "Stjepan Radić", što je među studentima aktualiziralo raspravu o sigurnosti domova. Naime, studentica arhitekture iz Zagreba objavila je u popularnoj grupi Tražim/nudim studentski posao da je ostala bez svog laptopa, nakon što je nakratko napustila učionicu najvećeg zagrebačkog doma Stjepan Radić, u kojoj je učila za predstojeće ispite.


...Već 10 godina prodaje istu stvar? Nepoznati čovjek kuca na vrata stanara zagrebačkog doma...


U svojoj je objavi zatražila pomoć od potencijalnih očevidaca i navela da joj je nepoznati muškarac (25-30 godina), za kojeg tvrdi da je bio pod utjecajem droge, otuđio laptop.

"Pozdrav, znam da nije tema grupe, ali kao studentica arhitekture koja inače bdije dan i noć nad laptopom, a pogotovo sad u ispitnim rokovima, i kojoj je cijeli portfolio na laptopu, želim učiniti sve što mogu da ga probam vratiti. Živim u studentskom domu Stjepan Radić i u noći s petka na subotu, oko četrdeset minuta iza ponoći, otišla sam iz učionice u domu na pauzu. Inače ako idem negdje na duže vremena, odnesem laptop u sobu, ali ovaj put sam ga ostavila u učionici jer bih se vratila za 5 min i jer je u učionici ostala jedna moja prijateljica koja ga je čuvala.


...Krao torbice, ulazio u sobe studenata: Uhićen čovjek koji je harao domom na Savi...


Vidno nafiksani narkoman visine cca 180 cm, starosti između 25 i 30 godina, s tamnoplavom jaknom, sivom kapom i nekim kvazi skriptama u rukama ušao je u učionicu, izjavio mojoj prijateljici, koja je jedina bila u učionici, kako je nama ovdje u domu baš fino i krenuo je nešto pipkati oko mojih stvari govoreći kako on ovo nikad ne bi mogao, kako smo mi kao nešto pametni bla bla…

Prijateljici je odmah bila sumnjičava pa ga je pogledavala i kada je to shvatio, nasrnuo je fizički na nju s pitanjem 'što se ti mene imaš bojati? Je l' se bojiš da ću ti nešto napraviti?', na što se ona uplašila i izašla van iz učionice po pomoć, što je narkoman iskoristio, uzeo mi laptop i pobjegao iz doma"
, dio je objave studentice.

Kako je dalje napisala, o svemu je obavijestila policiju, na što su njihovi komentari bili "kako se to moralo nekome dogoditi", te joj prigovarali što je u učionici u to doba noći. Upitno je i kako je lopov tako lako ušetao u studentsku učionicu, s obzirom da i sami stanari doma uslijed epidemioloških mjera koje su na snazi, a koje zabranjuju okupljanja studenata i dovođenje osoba koje nisu stanari doma u sobe, iza 22 sata prolaze kontrole zaštitara. Tako studenti još od jeseni moraju svoj identitet potvrditi predočenjem iksice i ključeva od sobe zaštitaru. 


...Želite ući u dom? Pripremite iksicu i ključ sobe! Provjerili smo zašto zaštitari kontroliraju studente i do kad će to trajati...


"Ako se to uspjelo dogoditi u najvećom studentskom domu u Hrvatskoj i to u petak navečer kada je u domu najveća koncentracija ljudi, onda je sve moguće", napisala je ova studentica.

Nakon što je slučaj krađe laptopa dospio u javnost, oglasio se i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, koji je uputio podršku studentici. Također, pozvali su i studente ako imaju više informacija o tom događaju ili su svjedočili sličnima da im se obrate za pomoć.


[KRAĐA NA SAVI] Dragi studenti, Obavještamo Vas da smo upoznati sa jučerašnjim zločinom, oštro ga osuđujemo i poduzet...

Objavljuje Studentski Zbor Sveučilišta U ZagrebuSubota, 13. veljače 2021.


Studentica, kojoj je laptop sa svim potrebnim materijalima za faks ukraden, nada se da će počinitelj biti pronađen, i laptop vraćen. Ali i tada je upitno koliko će se problem riješiti.

"Možda najviše od svega me šokirala spoznaja da više neću moći mirne duše sjediti u učionici jer očito ti u bilo kojem trenutku može doci neki psihopat ili narkoman, fizički nasrnuti na tebe i ukrasti ti sto ga je volja", napisala je u svojoj objavi na Facebooku.


krađa laptopaSD Stjepan Radićstudentica arhitekturevikendzaštitari