Vodič za brucoše

Lakše do ekipe: Pričali smo sa studentima koji su napravili aplikaciju uz koju nećete biti sami u novom gradu

MojFaks | Nakon predavanja, 03.12.2018.Lakše do ekipe: Pričali smo sa studentima koji su napravili aplikaciju uz koju nećete biti sami u novom gradu

Kada vam sljedeći put bude nedostajao igrač ili pak ekipa za 'basket', nogomet ili neku društvenu igru, nećete morati kukati! Zašto? Jer je jedan zagrebački student došao na ideju kako riješiti taj problem pa sa svojim timom napravio aplikaciju naziva '4real' koja studentima omogućava da bez problema nađu partnera za sport ili igranje društvenih igara.

Studenti koji dođu živjeti zbog studija u drugi grad, a htjeli bi se nekada rekreirati kroz sport ili se družiti igrajući Čovječe ne ljuti se ili kartajući, znaju kolika je frustracija kada ne poznaješ nikoga pa ne možeš naći ekipu za igru. No, tome na kraj je odlučio stati Dino Jerković, apsolvent sociologije i filozofije s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.


On je sa svojim timom osmislio i realizirao "4real", matchmaking društvenu mrežu za sportove i društvene igre. Kad nekome nedostaje igrač za nogomet, košarku ili kartanje, samo treba prijedlog događaja staviti u aplikaciju te mu se kasnije netko može priključiti.

Momci su zajedno radili na aplikaciji... foto: privatna arhiva

"Ideja je nastala još prije par godina kad smo brati i ja imali probleme oko organiziranja nogometa jer je uvijek nedostajao jedna igrač. Ta misao mi je ostala u glavi te sam ove godine sličan problem imao s cimerom i najboljim prijateljem Markom Šoljićem pa smo odlučili zajedno krenuti u projekt. Kako smo ušli u Startup Factory, tako smo povećavali i tim. Tako su nam se priključili Ivica koji radi na razvoju iOS verzije (koja će uskoro), Goran je napravio grafički dizajn, Sanja nam vodi društvene mreže, a Josip je naš android developer.", objasnio nam je Dino.

4real će studentima omogućiti nova poznanstva te iskustva, ali i lakše bavljenje onim što vole


Dino otkriva da će aplikacija biti možda najprivlačnija studentima koji su iz drugih krajeva preselili u Zagreb. Kroz 4real studenti će steći poznanstva i to prema vlastitim interesima. Može se reći da ova aplikacija poput "Tindera za pronalazak društva", ali ne i za dejtanje jer ipak je riječ o aplikaciji koja funkcionira po principu matchmakinga, odnosno pronalaženja partnera. U ovom slučaju ne ljubavnog, nego za sport ili igranje društvenih igara.

Izvor: Instagram@4real_social

"Došli ste u novi grad, ne znate nikoga, ali zato znate igrati košarku. Vidite događaj da netko traži nekoga za košarku i priključite se. Odigrate s ekipom košarku i poslije odete na piće i eto novog potencijalnog društva. Slične stvari se mogu raditi i kroz druge sportove i društvene igre.", kaže nam student.


Na aplikaciji su aktivno radili vrlo kratko jer su sav posao uspjeli napraviti za samo šest tjedana. Ideja im je da se idućih nekoliko mjeseci posvete razvijanju proizvoda tako da bude najbolji mogući. Upravo su u tijeku beta testiranja i iznimno su zadovoljni odazivom te dosadašnjim feedbackom.


"Studentima bih preporučio 4real zato što omogućava nova poznanstva, nova iskustva te olakšano bavljenje sportovima i igrama koje vole. Želimo studente maknuti od mobitela i pravo druženje prebaciti u 'offline' svijet. Zato i hoćemo biti jedina društvena mreža – 4real.", kaže nam Dino.

Lansiranje njihove aplikacije slijedi sutra 4. prosinca, a 4real možete pronaći na Instagramu. Više detalja o samoj aplikaciji i mreži pronađite ovdje.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva/4real


4realaplikacijasportdruštvene igreekipadruštvodruštvena mreža