Vodič za brucoše

[FOTO] Prvi red do faksa: Nudi stan kraj zagrebačke Ekonomije za 1500 eura mjesečno – komentari su urnebesni

MojFaks | Nakon predavanja, 25.08.2021., Autor: Vanessa K.Prvi red do fakulteta je 50 eura dnevno.
Foto: screenshot via MojFaks

Cijene nekretnina za najam u Zagrebu već godinama rastu, unatoč potresima i pandemiji, no ovaj je oglas iznenadio i one koji budno prate tržište nekretnina.

Ako su cijene nekretnina za najam u Zagrebu, takoreći, "odletjele u nebo", onda se ovaj oglas može opisati riječima "izvan stratosfere". S obzirom da trenutno mnogi studenti, a posebice brucoši, traže stan kako bi riješili stambeno pitanje prije početka akademske godine, ponuda stanova u hrvatskoj metropoli zapravo je skromna dok je potražnja ogromna.


>>>Komforan, ugodan, simpa, super PRILIKA – traženje stanova u Zagrebu. Evo nekoliko savjeta iz prve ruke<<<


Dvosoban, neugledan stan od 400-450 eura


Nakon pregledavanja nekoliko poznatih oglasnika za najam stana, vidljivo je da se cijene za dvosoban stan (ne nužno atraktivno uređen) kreću oko 400 eura. Stoga većina mladih i dalje traga za stanovima (mahom renoviranima za vrijeme Jugoslavije) koje zbog manjih troškova režija dijele s cimerima pa jedan uvijek spava na kauču.


Cijene 'novije' uređenih, pristojnih stanova naravno su i više. Na lijepo uređen smještaj možete računati tek s cijenom mjesečnog najma od 500 eura (bez troška režija), no ima i mnogo onih kojima je inicijalna cijena mnogo viša.


>>>Jesenski udar na džepove studenata i roditelja: Za najam stana morat će 'iskeširati' 1000 eura i više<<<


U popularnoj Facebook grupi za iznajmljivanje i prodaju stanova u Zagrebu, jedan se jučerašnji oglas posebno istaknuo. "Pozdrav, Iznajmljuje se stan u Zagrebu, prvi red do Ekonomskog fakulteta. Stan je opremljen u potpunosti, 50 eura na dan, što izađe 1500 eura mjesečno, ako bi se uzimalo na više mjeseci postoji mogućnost dogovora. Šaljem fotke stana u inbox", pisalo je u oglasu koji je uskoro izazvao gomilu komentara.
Možda se gospodin zabunio? / Foto: screenshot via Facebook@"Stanovi Zagreb - Iznajmljivanje/prodaja"


Nakon samo par sati, ljudi su pohrlili kako bi u komentarima izrazili svoje mišljenje po pitanju cijene ove nekretnine u 'prvom redu do Ekonomskog fakulteta'. Mogućnost komentiranja ubrzo je zaključana, za vrijeme pisanja ovog članka izbrisana je i objava. Pokušali smo kontaktirati iznajmljivača, no, odgovora nije bilo.Kaže gospodin da vam nudi taxi, ali samo jedan dan i stan je "debelo ispod cijene"... / Foto: screenshot via Facebook@"Stanovi Zagreb - Iznajmljivanje/prodaja"

"Prvi red do riba"


Prvi red do Ekonomskog ili prvi red do riba? / Foto: screenshot via Facebook@"Stanovi Zagreb - Iznajmljivanje/prodaja"

>>>[FOTO] Nimalo začuđujuće: 270 eura za sobu i wc u Splitu: 'Što će naša jadna djeca? Muče se'<<<


Jedna članica grupe dala je podršku gospodinu, na što je on komentirao da se ne šali u vezi cijene.


Gospodin kaže da se ne zeza / Foto: screenshot via Facebook@"Stanovi Zagreb - Iznajmljivanje/prodaja"


Vidi li se u učionice ili bi se ipak trebalo na predavanje? 


Možda je u pitanju Ekonomski fakultet u Monte Carlu? / Foto: screenshot via Facebook@"Stanovi Zagreb - Iznajmljivanje/prodaja"


"Možda čovjek misli 50 kuna?"


Foto: screenshot via Facebook@"Stanovi Zagreb - Iznajmljivanje/prodaja"


Po komentarima članova grupe dalo bi se zaključiti da je mjesečna svota od 1500 eura previsoka, no je li gospodin stan ipak uspio iznajmiti, nažalost nismo uspjeli saznati.


stanovinajam stanaEkonomski fakultetZagrebcijene najma Zagrebprvi red do faksašalakomentaritržište nekretnina


Prati nas na Instagramu!