Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Putovanje vlakom do PRAGA za samo 166 kuna uz gratis kavu i doručak?! Da, moguće je! A tek kad vidite kako izgleda vlak...

MojFaks | Nakon predavanja, 08.06.2020.Putovanje vlakom do PRAGA za samo 166 kuna uz gratis kavu i doručak?! Da, moguće je! A tek kad vidite kako izgleda vlak...

Svijet se polagano vraća u normalu, a ljeto pred nama ponovno zove na putovanja. Uz određenu dozu odgovornosti, naravno.

Većini studenata pandemija koronavirusa pomrstila je planove za proljetne izlete, a s postupnim otvaranjem europskih granica i ponovnim uspostavljanjem međudržavnih prijevoza, mnogi su spremni za nove putešestvije. 

Kako će predstojeća turistička sezona u Hrvatskoj izgledati, još uvijek ne znamo, ali neke pripreme da se spasi turistička sezona, koliko je to moguće, započele se. Nedavno smo pisali o popustima koje studenti mogu ostvariti pri kupovini karte za Nacionalni park Plitvička jezera, a za one koji jedva čekaju malo promijeniti mjesto boravka, tu su i jeftine karte za vlak


...Nakon izolacije na izlet? Ovog proljeća karta za Plitvice posebno povoljna za studente s iksicama...


Naime, privatni željeznički češki operater RegioJet najavio je uspostavu direktne željezničke veze između Hrvatske i Češke, točnije između Praga i Rijeke, prvenstveno namijenjenu češkim turistima koji žele na more. No sigurno će se i na povratnim vožnjama prema Pragu zateći puno izletnika koji požele posjetiti glavni grad Češke, a zbog povoljne cijene, vjerujemo da će putovanje biti popularno među studentima. Za povratne vožnje, vrijedit će isti uvjeti i iste cijene. 

Iz RegioJeta koji je u vlasništvu češke tvrtke Student Agency najavili su kako će karte na ovoj željezničkoj liniji pustiti u prodaju već 9. lipnja i to po vrlo popularnim cijenama. Vlak će imati do 12 vagona, s ukupnim kapacitetom za 560 putnika. Put od Praga do Rijeke tako će vas koštati od 22 eura (166 kuna) za obično mjesto do 30 eura za kupe s krevetom (227 kuna). U cijenu su pritom uključeni kava i doručak, ističu iz RegioJeta.

izvor: RegioJet Train Review @YouTube

Njihovi vlakovi raspolažu i internet vezama, a tijekom puta mogu se naručiti grickalice ili piće. Kako se vidi iz objavljenog videa, vlakovi su moderno opremljeni. Put do Praga ipak je duži, ali uz mogućnost gledanja filmova i igranja igrica, zasigurno će brzo proći. A oni kojima to polazi za rukom, 15 sati koliko traje putovanje Rijeka – Prag, mogu iskoristiti i za večernju drijemku. 

Nova linija kreće 30.lipnja


Ova željeznička linija kreće 30. lipnja, a trajat će sve do 26. rujna. Prometovala bi najmanje triput tjedno, s time da bi češki turisti u Hrvatsku stizali utorkom, petkom i nedjeljom, a iz Rijeke će se u suprotnom smjeru polaziti u ponedjeljak, srijedu i subotu.

Vlak će kretati iz Praga, sa stajanjima u češkim gradovima Brno, Pardubice, Břeclav pa bi potom preko Bratislave i Ljubljane stigao u Rijeku.


Turistima koji na ovaj način doputuju do Rijeke organizirat će se i put od njihove krajnje destinacije – RegioJetovi autobusi vozit će putnike dalje prema Opatiji, Rapcu, Medulinu, Puli, Rovinju, Poreču, Novigradu, Malinskoj, Šilu, Vrbniku, Krku, Baškoj, Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Sukošanu, Biogradu, Pakoštanima, Omišu, Brelima, Baškoj Vodi, Makarskoj, Podgori, Podaci, Gradacu, Šibeniku, Primoštenu, Trogiru i Splitu. 

Autobusi će vozni red uskladiti s dolaskom vlakova, tako da turisti neće morati satima čekati na vezu. Što se tiče voznog reda, vlakovi bi iz Praga kretali u 17:20, u Ljubljanu bi stigli između 5 i 6 sati ujutro, a u Rijeku oko 8 sati ujutro. Dakle, put bi od Praga do Rijeke trajao gotovo 15 sati. 

U suprotnom smjeru vlakovi bi iz Rijeke kretali oko 18 sati, u Ljubljanu stigli u 21 sat, dok bi u Prag stigli u 8:42 idućeg dana.

Što vi mislite, isplati li se za 22 eura do Praga? Pišite nam u komentarima. 

A.Z.
izvor: Riportal
foto: Romana Krizkova/Shutterstock


putovanjavlakRijekaPragRegioJet