Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Obavezno napravite ovo prije iseljenja iz doma ili stana... Savjet studenta koji je jučer u sobi pronašao 600 kuna

MojFaks | Nakon predavanja, 21.06.2017.Obavezno napravite ovo prije iseljenja iz doma ili stana... Savjet studenta koji je jučer u sobi pronašao 600 kuna

Stižu nam ljetni praznici, a to znači da većina studenata iseljava iz svojih domskih sobica. Često to znači da u pakiranju zaborave na neke vrlo vrijedne i korisne stvari koje onda iduće godine nađu neki novi stanari.

Jedan kolega svojim je dobronamjernim savjetom razveselio mnoge studente. Naime, s obzirom da i on seli iz svoje domske sobice najvećeg zagrebačkog studentskog doma, onog na Savi, bacio se na pakiranje osobnih stvari.

...Nova pjevačica grupe Colonia i bivša stanarka 'Save' otkrila: 'U domu mi se posebno sviđalo zajedništvo'...


"Sve je počelo procesom iseljenja kad sam shvatio da sam izgubio posteljinu od doma i krenio sam ju panično tražiti po cijeloj sobi", kaže za MojFaks Jakov Iličić, student Kineziološkog fakulteta. "I dok sam otvarao sve ladice, vidio sam da prva ladica nema pregradu iza i da je možda nekako palo iza. Pa sam izvadio zadnju ladicu i našao to blago", kaže kroz smijeh.

...Dobri duh najlegendarnijeg doma uskoro odlazi: Priča o studentu za kojim će plakati cijela Sava...


Njegov zaboravljeni ulov bili su dokumenti (zdravstvena iskaznica i iskaznica SC-a) te 600 kuna koje mu je dala mama, a za koje je mislio da ih je davno potrošio.

Potaknut ovim pronalaskom, odlučio je svoju fotografiju objaviti na Facebook grupi stanara Save kako bi što više kolega provjerilo svoje ladice i ono što je možda završilo iza njih. Njegova priča rezultirala je brojnim "lajkovima", komentarima i fotografijama drugih studenata koji su se također iznenadili pronašavši davno izgubljene novce, odjeću i dokumente.


foto: Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić - Sava"/Tereza Sorićfoto: Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"/Jasminka Dimšićfoto: Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"/Fran Horinek

Poučeni Jakovovom pričom, prije iseljenja obavezno provjerite što se skriva iza vaših ladica, a svakako provjerite i ispod kreveta jer kako smo mogli vidjeti prošlog tjedna, često se i tamo skrivaju neke davno zaboravljene stvari.

...Čisti li netko ove studentske sobe!? Našla izgubljeni indeks bivše stanarke Save nakon godinu dana...


L.B./foto: privatna arhiva, objavljeno uz dopuštenje autora


iseljenjepreseljenjedomske sobeblagozaboravljene stvarinovacljetni praznici