Vodič za brucoše

'Ostavit ću te ako ne završiš faks u roku!' Zaslužuje li osoba koja vam postavi ovakav ultimatum – pedalu?

MojFaks | Nakon predavanja, 18.05.2018.'Ostavit ću te ako ne završiš faks u roku!' Zaslužuje li osoba koja vam postavi ovakav ultimatum – pedalu?

Dok neki studenti svoje školovanje završe u roku, drugi diplomu 'ganjaju' godinama i to bezuspješno. Bez obzira na to koji su razlozi u igri kod osobe koja već 10 godina studira na Filozofskom, činjenica je da fakultet nije završila u roku i vjerojatno je već u godinama koje uopće nisu studentske, a vrijeme ide. Postavlja se pitanje, može li odugovlačenje sa završetkom fakulteta poremetiti nečiju ljubavnu vezu?

Na Redditu se pojavilo vrlo zanimljivo pitanje u kojem korisnik pita druge kako bi reagirali kada bi im djevojka ili mladić rekli da će prekinuti vezu ako fakultet ne završe u roku.

Vjerojatno su se neki "vječni studenti" našli u ovoj situaciji, ali ne mora biti jer osoba nije navela točne razloge zašto bi ultimatum postojao – je li zbilja u pitanju da tako potiče svog partnera da konačno nakon 12 godina studiranja završi preddiplomski studij ili ona već ima diplomu u ruci pa takvim načinom ponašanja želi svog partnera omalovažiti.


Izvor: Unsplash

No, pitanje je svakako zanimljivo te je i nas malo natjeralo na razmišljanje. Dok mi razmišljamo, drugi korisnici su spremno dali svoje mišljenje na tu temu.

Tako jedan od Redditovaca kaže da je u redu ako ti partner da takav ultimatum ako studiraš već 9 godina jer bi, prema njegovim riječima, "trebao završiti jeb*** faks", ali da nije u redu ako partner aludira na to da traži "ambicioznu" i "uspješnu" osobu. Neki upozoravaju da će iza ovog ultimatuma (koji ne mora nužno biti loš), sigurno uslijediti neki novi, što je definitivno loše. Neki su se pak i bili našli s druge strane te situacije (postavili su takav ultimatum) pa su objašnjavali i zašto.

No, opći je zaključak mnogih koji su odlučili komentirati da osoba s takvim ultimatumom zaslužuje "pedalu", a nas zanima kako biste vi reagirali na takvu situaciju:
Što možete učiniti ako se nađete u takvoj situaciji?


-
zapitajte se zašto vam je to partner rekao (je li problem zbilja u tome što odugovlačite s fakultetom ili je u pitanju nešto drugo)

- shvatite to kao motivaciju ili barem poticaj na razmišljanje o svom studiranju

- pokušajte završiti fakultet u određenom roku jer će i vama to maknuti teret s leđa

- shvatite da ste na fakultetu zbog sebe, a ne zbog svojih roditelja, partnera ili nekog trećeg

- kukajte na društvenim mrežama i na Redditu

- završite fakultet.


...Ni nakon 36 godina studiranja ne odustaju: 'Vječni' studenti dali nekoliko savjeta brucošima...


...Ona studira u Splitu, a ti u Zagrebu: veze na daljinu tijekom studija su moguće...


Ivana Petrić
foto: Pixabay


ultimatumvječni studentiljubavna vezafakultet u roku

Prati nas na Instagramu!