Vodič za brucoše

Od balkanskog specijaliteta broj 1 do zarolane delicije: 4 omiljena jela odsad na 'iksicu' u ovoj menzi FOTO

MojFaks | Nakon predavanja, 25.02.2021., Autor: Anja Z.Studentski centar Split stalno uvodi novitete u menzama
Foto: Facebook @Studentski centar Split / Screenshot

Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi i online predavanja, odlasci u menzu posljednjih godinu dana izgledaju malo drugačije nego što su studenti navikli.

Početak studiranja sa sobom donosi i magičnu karticu – iksicu – koja nam otvara mnoga vrata, uglavnom popusta i povoljnijih cijena. Možda najvažnija vrata su ona studentskih restorana u kojima se studenti prehranjuju. I dok su prije pandemije, odlasci na ručak uključivali ekipu, gunđanje zbog gužvi i beskrajnih redova pred "brzom", kašnjenje na predavanje jer smo se zapričali uz ručak, sada je sve to zbog novih pravila i restrikcija reducirano.


...Bit' će miomirisa u predavaonicama! Novo jelo u menzi najbolje ide uz puno luka: Jurite li već po svoju porciju?...


...Zbog novosti u menzi zaboravit ćete na 'Mekić': Odsad u menzi slasni BURGER po povoljnoj cijeni...


S obzirom da se na većini fakulteta nastavu odvija online, što podrazumijeva činjenicu da je određeni broj studenata kod kuće umjesto u mjestu studiranja, mnoge menze skratile su svoje radno vrijeme. Posljednjih nekoliko mjeseci studenti zbog toga skoro svaki drugi dan među sobom provjeravaju kada i koja menza radi, ima li nešto novo na meniju, a pojedini čak i izrađuju transparente s ciljem uvođenja određenih specijaliteta u menze.


...'Hoćemo pohani sir u brzoj!' Transparent koji je obilježio party-vikend zabranila uprava doma FOTO...


I dok zagrebački studenti zahtijevaju vraćanje pohanog sira u brzoj menzi, Studentski centar u Splitu već mjesecima misli o nepcima svojih studenata o proširuje ponudu jela na restoranskom meniju.


"Od sutra u restoranu FGAG u svakodnevnoj ponudi možete izabrati i brojne novitete. Osim burgera i ćevapa, pripremamo i druga ukusna jela za svačije nepce. Naravno, hrana iz grill i spaghetti bara i dalje je dostupna u ponudi", ponovno su obavijestili svoje studente putem Facebook-a.


A što sve možete jesti, pogledajte u foto-galeriji ispod.


* Nakon što je osoblje riječke menze na svoj meni ubacilo legendarni Majburger na meni, Split polako kreće u osvajanje "hambi-teritorija". Hambić će deifinitivno biti jedan od favorita.


foto: Facebook @Studentski centar Split


*Ćevapi – za one odvažne koje ne brine socijalni kontakt. Ili one koji nakon menze ipak idu kućama.


foto: Facebook @Studentski centar Split


* Tortilja fenomenalnog izgleda, zasigurno će biti među top odabirom mnogih kolegica koje teže uravnoteženoj prehrani. Čak i u fast-food objektima.


foto: Facebook @Studentski centar Split


* Pizza tijesto, tanko i hrskavo... U sendviču topljeni sir, šunka i povrće... Može li bolje?


foto: Facebook @Studentski centar Split


Studentski centar Splitrestoran FGAGstudentimenzajelanoviteti

Prati nas na Instagramu!