Vodič za brucoše

Ove godine bez toplog obroka: 23 kune premalo restoranu koji je dosad hranio studente

MojFaks | Nakon predavanja, 27.09.2019.Ove godine bez toplog obroka: 23 kune premalo restoranu koji je dosad hranio studente

Oswim što svake godine muku muče s pronalaženjem iole povoljnog studentskog smještaja i kao ozebli čekaju realizaciju dugo očekivanog studentskog doma, ove će godine dubrovački studenti morati 'razbijati glavu' još jednim problemom...

Dubrovačkim studentima nije lako. Osim što nemaju studentski dom koji bi im omogućio subvencionirani i povoljniji smještaj, ove godine neće moći pojesti ni topli obrok. Jedini restoran u kojemu se nalazila menza, naime, zatvoren je.

"Žao mi je što su studenti ostali bez toplog obroka, ali problem je cijene na koju bi Ministarstvo trebalo obratiti pažnju" – prokomentirao je ovog četvrtka gradonačelnik Mato Franković situaciju u kojoj su se našli dubrovački studenti za Dubrovački list. Naime, zbog preniske cijene od 23,10 lipa po obroku od kojih student plaća 7, restoran Teatar u kojem se do nedavno nalazila menza, odustao je od pružanja ove usluge studentima.


"Ministarstvo bi trebalo prilagoditi svoje uvjete tržišnim okolnostima koje su trenutno u Dubrovniku. Prema onome što sam čuo, to će se i napraviti te će se premostiti ovo razdoblje do otvaranja Studentskog doma. Nakon toga će studenti imati dobre uvjete. Do tada vjerujem da će ministarstvo riješiti problem obroka studenata dok se novim natječajem ne odabere tvrtka koja će im ga pružati. Mi nemamo za to ingerenciju, to je njihov posao", rekao je Franković.

Na novinarski upit je li Grad spreman izaći u susret studentima i pomoći, Franković je odgovorio negativno dodavši kako Grad više nema toliko sredstava za pomaganje brojnim ministarstvima što vrlo često radi.

"A, važno je istaknuti kako Dubrovnik ima mlado sveučilište koje je tek prije desetak godina počelo s razvitkom. Puno se dobrih stvari dogodilo u tom razdoblju, od rekonstrukcije bivše Stare bolnice, danas potpuno nove zgrade za studente pa do ljetnikovca Crijević – Pucić gdje se nalazi administrativni dio, a zatim i radovi na Studentskom domu na koji se čekalo dulje vrijeme. Ako gledamo paralelno razvoj sveučilišta i investicije koje su se događale, ne možemo biti u potpunosti nezadovoljni. Ipak, treba naglasiti kako će studenti imati puno bolje uvjete kada se izgradi Studentski dom", zaključio je gradonačelnik.

Studentski centar ponudio je pomoć te stupio u kontakt s nekoliko ugostiteljskih objekata na području Dubrovnika, no oni za pružanje takve vrste usluge nisu zainteresirani, piše Portal Oko.

"Ovom prilikom koristim priliku da i ovim putem pozovem ugostitelje koji žele sljedeću godinu dana pružati uslugu studentske prehrane do izgradnje Studentskog doma, da se jave jer smo mi sada ušli u jedan ozbiljan problem zbog niske cijene studentske prehrane, a  vjerojatno i dobre turističke sezone u Gradu. Nemamo zainteresiranih privatnih davatelja usluga, ne samo u Dubrovniku nego i drugim krajevima Hrvatske, što je pokazatelj da je cijena obroka preniska," izjavio je Marko Potrebica, ravnatelj dubrovačkog SC-a, dodavši kako će zajedno s resornim Ministarstvom probati iznaći rješenje kako studenti ove godine ne bi ostali bez studentske prehrane.

L.B./izvor: Dubrovački list, Portal Oko
foto: Facebook@Kavana Teatar


restoran Teatarsubvencija ministarstvatopli obrokmenzaDubrovnikMato Franković

Prati nas na Instagramu!