Vodič za brucoše

UPOZORENJE! Lažni profil mami studentice za posao: 'Tražili su mi da pričam o intimnim stvarima...'

MojFaks | Nakon predavanja, 15.07.2020.UPOZORENJE! Lažni profil mami studentice za posao: 'Tražili su mi da pričam o intimnim stvarima...'

Grupe na Facebooku odličan su način za brzu izmjenu informacija, malih oglasa i novosti koje interesiraju određene skupine okupljene oko nekog zajedničkog nazivnika. Nažalost, te iste grupe često su prilika prevarantima da, sakriveni iza lažnih profila, zadovoljavaju svoje neobične pobude ili pokušavaju varati ostale.

Posljednjih tjedana putem različitih Facebook profila pod ženskim imenom, studenti su mogli vidjeti oglas za posao u sex shopu "Izazov" u Zagrebu. Kako se navodi, plaća je 5000 kuna, a radi se po dogovoru. Objava je izazvala veliki interes studenata, ako je suditi po komentarima i označavanjima ispod nje.


foto: screenshot@Facebook

Pitanja započnu osobnim podacima, a završe s japanskim kuglicama


S obzirom na ovaj živi interes među studentima, odlučili smo provjeriti o čemu se točno radi pa smo poslali nekoliko mailova na navedenu mail adresu, javili se porukom dvjema osobama na Facebooku, ali odgovor nismo dobili. Međutim, studentice koje su se također javile na oglase, nisu imale ništa lijepo za reći što se komunikacije s potencijalnim poslodavcem tiče.


"Ja sam se jednoj bila javila na oglas, pitala me stvarno sve i svašta... Malo sam izmišljala da znam više nego što stvarno znam.. i okej.. Ajde reko' nastavim odgovarati na pitanja... I sad, traži ona da snimim audio i da joj pošaljem kako bih ja recimo nekome prodala japanske kuglice... I jel' bi ja bila spremna govoriti kupcima o svome iskustvu, a radila bih od kuće znači kao na online prodaji.. I ništa, kažem ja da mi se neće snimiti audio, ali da me može nazvati pa to možemo preko mobitela... Nakon te moje poruke ništa nije odgovorila", govori nam jedna sugovornica a profil na koji se javila bio je pod imenom Dinka Matić.

Iz sex shopa Izazov ograđuju se od oglasa za posao!


Još jedna studentica napisala nam je kako se javila na oglas za posao u sex shopu te da joj je razgovor putem maila postao sumnjiv.


"Zvala sam točno taj sex shop koji je pisao u oglasu i rekli su da taj oglas nisu oni postavili i da im nije prvi put da im netko to radi. Nekome je bilo toliko dosadno u životu da je napravio fejk profil i stavio sliku s interneta samo da može navlačit studentice na ajmo reći nekakav 'dirty talk'. Citiram: 'Moramo Vas to pitati jer je to u opisu posla'", govori nam ona te dodaje da pitanja krenu s predstavljanjem u nekoliko rečenica, a završe s japanskim kuglicama. 


foto: privatna arhiva, objavljeno uz dopuštenje


foto: privatna arhiva, objavljeno uz dopuštenje

"Da li ste ikad bili u nekom sex shopu? Moramo sve to pitati zbog vrste posla. Koliko ste upoznati s ponudom? I npr. što vas zanima i što biste kupili? Isprike unaprijed na pitanjima, ali želimo ovako otvoreni pitati jer bi tako mogli i za vrijeme posla biti pitani. Npr. vibrator. Možete ga opisati kakav je? I u kojim sve prilikama ste ga koristili i kako je bilo? Da li ste čuli za tzv. japanske kuglice? Koliko ste zainteresirani u vezi igračaka za BDSM?", neka su od pitanja. 

Jedna studentica govori nam da ju je neka žena pitala i da li bi slikala osobne artikle i slala potencijalnim kupcima, a još jedna sugovornica dodaje da su nakon javljanja na oglas bili uporni u pokušaju da razgovor povedu o temi njenih intimnih stvari, po čemu je shvatila da je oglas lažan.


Sex-shop izazov postoji u Zagrebu na nekoliko lokacija, a prije dva mjeseca imali su objavljen oglas za posao, a razgovor o intimnim stvarima nigdje nije naznačen kao potreban.


S obzirom na učestalost objava s lažnih Facebook profila za posao u sex-shopu, potrebno je biti dodatno na oprezu, jer tko se krije iza njih nije poznato. Uvijek je poželjno komunicirati službenim kanalima, a ne putem Facebook profila koji, kako svi znamo, mogu biti lažni.

Stoga svaki put istražite poslodavca, kontaktirajte ga mailom ili telefonski na brojeve i adrese navedene na službenim stranicama tvrtke i svakako se među kolegama raspitajte o iskustvu rada ondje.

Ukoliko naiđete na ovakve lažne profile i oglase za posao - svakako ih prijavite administratorima grupe, društvene mreže ili oglasnika na kojemu ste ih pronašli, a kontaktirajte i poslodavca čije ime koriste kako biste ih upozorili na ovakvo lažno oglašavanje pod preuzetim nazivom tvrtke.

Anja Zulić
foto: 4kclips via Shutterstock


studentski posaolažni profilisex shopIzazovintimni podaci


Prati nas na Instagramu!