Vodič za brucoše

[VIDEO] Sam svoj majstor: Student sa Save kolegama pokazao kako napraviti improvizirano sušilo za veš

MojFaks | Nakon predavanja, 07.09.2017.[VIDEO] Sam svoj majstor: Student sa Save kolegama pokazao kako napraviti improvizirano sušilo za veš

Dolaskom u dom mnogi studenti moraju prvi put ovladati nekim drugim načinom života kao i pravilima. Premda studentima iz doma mogu nedostajati neke praktične stvari poput vlastitog sušila za rublje, one se mogu napraviti u DIY aranžmanu. Evo kako!

Snalažljivost je vrlina, a jedni od najsnalažljivijih među nama su svakako studenti koji žive u domovima. To je zato što moraju naučiti improvizirati kako bi im život u domu bio što ugodniji i jednostavniji. Zna to i student prve godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, Josip Petrinec, koji živi u domu na Savi i koji je snimio video u kojemu pokazuje kako najlakše osušiti rublje u sobi.
Sa svojim docimerom snimio je video za sve studente iz treće kategorije. Inače, treća kategorija označava smještaj u domu "Stjepan Radić" (poznatiji kao Sava) te obuhvaća paviljone 1, 2, 3, 4, 7, 8 i 9. Riječ je o obnovljenim paviljonima sa dvokrevetnim sobama sa zajedničkim wc-om i kuhinjama po katu.

...40 stupnjeva u hladu: Ovako se popravlja ventilator na studentski način...


...Zagrebački studenti genijalnom zanimacijom protiv stresa: U domu napravili neponovljivi ping pong stol...


Kako kaže, sigurno nije prvi koji je napravio nešto improvizirano, ali je prvi koji je snimio video za druge kolege s kojima je poželio podijeliti ovaj trik. Sve je počelo tako što se kolegama i sustanarima jako svidio njegov štrik za sušenje rublja koji se nalazio točno nasred sobe.


Josipov improvizirani štrik za rublje koji je pobudio znatiželju sustanara... foto: privatna arhiva

"Kako sam cijelu akademsku godinu imao improvizirani 'štrik za veš' u sobi, nekoliko ljudi me pitalo kako sam to napravio. Odlučio sam uz pomoć docimera snimiti video za sve studente kojima treba pomoć oko toga. Nemam puno ideja, ali ove godine uvodim klimu u sobu što isto nije novost, docimer ju je imao prošle akademske godine. Riječ je o mobilnoj klimi koja odlično hladi kao i ugradbena", ispričao nam je Josip.

Vjerujemo da će Josipov video pomoći mnogima, a tko zna, možda mu padne još nešto korisno napamet pa podijeli sa svojim sustanarima u videu.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva


sušenje rubljadomimprovizirani štrik


Prati nas na Instagramu!