Vodič za brucoše

Učiš, a mobitel ti je nadohvat ruke? Odmah prestani! Evo koje još GREŠKE radiš dok spremaš ispit... VIDEO

MojFaks | Nakon predavanja, 22.04.2021., Autor: Mojfaks50% vremena najčešće namo ode na sve, samo ne na učenje...
Foto: d_odin via Shutterstock

Svakim tjednom novog semestra, približavamo se provjerama znanja: bilo u obliku kolokvija, predrokova ili ispita. Bili oni online ili uživo, jedno je sigurno - potrebno je učiti i pripremiti se prije izlaska na provjeru znanja.

Netko je baš zagrijan za knjigu, a neki ipak trebaju posebne pripreme prije nego što započnu s učenjem. Kad napokon odlučimo sjesti i izdvojiti nekoliko sati za štrebanje, nerijetko nam više od 50% vremena ode na sve osim na učenje. U čemu griješimo?Nitko ne želi učiti dulje no što je potrebno


Posebno je teško učiti za predmet koji ti je ionako dosadan, a gradivo te "ubija u pojam". Tražit ćeš sve moguće načine da izbjegneš učenje ili da za vrijeme koje bi trebala potrošiti na učenje radiš nešto drugo. Upravo su ovakve situacije idealne za greške u učenju.

Kako bi najbrže i najlakše naučili gradivo koje moramo, trebamo izbjeći sve moguće zamke i greške koje se mogu naći pred tobom, poput učenja dok ti je telefon nadohvat ruke, odgađanja učenja do zadnjeg dana pred ispit, loše organizacije i zablude da možemo učiti bez da se prije organiziramo.


Učenici, studenti... sudjelovali svi i otkrili u čemu griješe


Upravo iz ovog razloga, Magdalena s Hej! kanala snimila je video o najčešćim greškama koje radimo dok učimo. Pomoću Google ankete prikupila je brojna iskustva studenata i učenika koji su joj iskreno i bez cenzure odgovorili u čemu najviše griješe kada uče i zbog čega im onda proces učenja teče sporije, teže i traje mnogo dulje no što bi trebao.Koje su to sve greške i radiš li ih i ti, pogledaj u videu!Pretplati se na Hej! kanal i stisni zvonce da ti stigne obavijest svaki put kada objave novi video. Ponedjeljkom te uvijek čeka novi studentski video, a utorkom i četvrtkom najrazličitiji mogući sadržaji.studentiučenjevrijemegreškeHej! kanal

Prati nas na Instagramu!