Vodič za brucoše

Borba protiv podočnjaka i iscrpljenog izgleda: Studentice odabrale top kozmetičke proizvode koji izdrže i najteže dane na faksu

MojFaks | Nakon predavanja, 06.02.2020.Borba protiv podočnjaka i iscrpljenog izgleda: Studentice odabrale top kozmetičke proizvode koji izdrže i najteže dane na faksu

Studentice su nam otkrile koji su top kozmetički proizvodi koje koriste kada se spremaju na faks. Provjerite njihove izbore...

Već smo pisali o tome sređujete li se više no inače za izlazak na ispit, a da se studentice uglavnom vole potruditi oko šminke i odjevne kombinacije kako bi se osjećale samopouzdanije i bolje, ali i kako bi ostavile dobar dojam, potvrdila je tom prilikom većina sugovornica za portal MojFaks.

No, sređivanje i šminkanje nije rezervirano samo za polaganje ispita nego je i dio svakodnevne rutine djevojaka. Minimalizam i umjerenost osnovne su karakteristike svakog makeup-a za odlazak na predavanja.


Znamo da je savršen i uglađen izgled, sukladno sa studentskim način života, ponekad nemoguće postići jer vam ponekad noćna smjena pred ispit ne dopušta dodatno sređivanje, a uz dodatne obveze koje imate, ne pronalaze slobodni trenutak u danu u kojemu biste se mogle posvetiti otkrivanju i isprobavanju najnovijih trendova u bogatoj i vječno drugačijoj industriji ljepote. 

Minimalizam i umjerenost odlike su studentskog makeup-a


Uza sve (ne)mogućnosti savršenoga makeup-a, zanimalo nas je koji su pak kozmetički (bilo dekorativni ili preparativni) proizvodi neizostavni u vašoj kozmetičkoj torbici prije nego se uputite na predavanje. Primarni izbor, također neizostavan dio započinjanja rutine svakodnevnoga šminkanja, jest puder.


Podloga za lice, kao osnova dobrog šminkanja, podrazumijeva i korištenje pudera u prahu ili kamenu, zatim neizostavni korektor koji mora imati dobru prekrivnu moć (s obzirom na to da su podočnjaci česti modni dodaci koje svaka studentica nastoji prekriti) te BB krema kao adekvatna zamjena za one studentice koje ne koriste puder.


foto: MojFaks

"Puder od Max Factora 'Pan stick' počela sam koristiti na prvoj godini faksa jer sam si uništila ten za vrijeme ispitnog roka. Kako sam smotana osoba, taj puder u stiku bio mi je super jer se lako nanosi i zaista sve prekrije. Težak je, ali za krizne situacije pokazao mi se  kao odličan izbor. Inače kada idem na faks stavim neku BB kremu (njih često mijenjam), puder u kamenu od Rimmela i ponekad maskaru", podijelila je svoju studentsku rutinu šminkanja studentica FPZG-a, Tea.

Da je puder uistinu temelj svake šminke, govori i studentica Ekonomskoga fakulteta koja, uz to što se za faks ne dotjeruje previše, upotrebljava puder za prekrivanje nedostataka. "Za faks se nisam nikada baš previše šminkala, većinom stavljam samo tekući puder i to neki koji ima što veće prekrivanje kako bi sakrila alergiju koja mi je cijelo vrijeme izbijala za vrijeme faksa zbog stresa (hvala ti faks)", otkriva nam.


Neizostavni korektor našao se na listi gotovo svih naših sugovornica, a uglavnom koriste Catrice, Maybelline, Max Factor, Wet'n'wild...


foto: MojFaks

Povoljne 'budget' maskare i neutralni ruževi


Prije spomenuti mrski nam podočnjaci, manje dolaze do izražaja ako naglasimo oči, što svaka studentica zna. Za njihovo naglašavanje, neizostavan komad dekorativne kozmetike jest upravo maskara.  

"Najčešće koristim Essence ili Maybelline maskaru", govori Ana. No, brendovi maskara ovdje često variraju. Često se ipak tu nađu neke jeftinije drogerijske varijante maskara koje su pogodne za već ionako osiromašeni studentski džep.


foto: MojFaks

S obzirom na to da se radi o dnevnoj varijanti šminke, studentice oči ne naglašavaju pretjerano pa svoj izgled vole upotpuniti decentnom nijansom ruža ili sjajila.

"Osim pudera, koji je postao obavezan dio spremanja za na faks, kada se osjećam dobro, stavim nekada i ruž. Najčešće su to neke od tamnijih i čokoladno smeđih Maybelline nijansi, one mi izdrže sve - odlaske u menzu, pijuckanje vode ili kave, cjelodnevne boravke na faksu te ih uopće ne treba popravljati", otkrila nam je Mirta, studentica FFZG-a.

"Za predavanja uvijek odaberem ruž koji je neutralniji", kaže Ana.Većina djevojaka za predavanja bira samo hranjivi labelo ili melem. 


foto: MojFaks

Na faksu zabljesnete i uz highlighter


Rumenilo se također pokazalo kao neizostavni komad dekorativne kozmetike koji studentice nanose. Od  'dodatnih' i ne toliko čestih proizvoda, studentice su vične koristiti i highlighter i bronzer za savršeno naglašavanje crta lica.

Studentica Helena koja koristi već sve navedene proizvode u svojoj dnevnoj rutini, kadikad posegne i za dodatnim proizvodima. "Highlighter i bronzer stavljam ak' mi se da, ali mi se rijetko da", kazuje nam. 


foto: MojFaks

Sjenilo i tuš? Ain't nobody got time for that!


Zanimljivo, na listi većine sugovornica nije se našlo sjenilo i tuš za oči, dok samo jedna studentica navodi da nanosi sjenilo za oči samo u trenucima kada joj to vrijeme prije odlaska na faks dopusti. Ipak, sjenilo i tuš za oči studentice češće koriste u drugim okolnostima. 

Da sažmemo top proizvode koje studentice koriste za šminkanje za faks: 

1. puder
2. korektor
3. maskara
4. ruž
5. rumenilo

Iako šminka ponekad zadaje muke studenticama, jer uhvatiti se u koštac sa svim studentskim obvezama nije lako, one se ipak vole urediti, ali ne žele izgledati prenašminkano usred bijela dana pa odabiru bazične proizvode kojima postižu umjeren i jednostavan izgled, a ipak prikriju nesavršenosti.

Koji su vaši favoriti za šminkanje kada se uputite na faks?

V.S.
foto: MojFaks


make-upšminkanješminkatop proizvodi. fakultetuređivanje