Vodič za brucoše

Što brže naučiti 100+ stranica za ispit? Ako mislite da je nemoguće – pogledajte ovaj VIDEO

MojFaks | Nakon predavanja, 13.07.2020.Što brže naučiti 100+ stranica za ispit? Ako mislite da je nemoguće – pogledajte ovaj VIDEO

Vrijeme ispita još nije gotovo, a kada je najpotrebnije metoda za učenje i motivacije često nedostaje.

Ovaj ljetni semestar nije bio lak. Zbog slušanja predavanja od doma i polaganja kolokvija i dijela ispita online, možda smo malo i zaboravili kako je držati knjigu u ruci i pokušavati prijeći što više strana večer pred ispit. 


Za sve one koji ovih dana imaju malo vremena, a trebaju naučiti više od 100 stranica, pronašli smo odličnu metodu. Nešto više od godinu dana YouTube je bogatiji za kanal "Školska misao", koji je pokrenula učiteljica Marija Vlahović, magistrica primarnog obrazovanja. U videima koje objavljuje, Marija dijeli savjete učenicima i studentima kako da učenje ne bude baš tolika "tlaka", kako da se organiziraju, koje su to efikasne metode i naravno kako da na kraju postignu dobre rezultate. 

U ovom videu Marija otkriva metodu koja će vam pomoći da brže učite i savladate veliki broj stranica. Marijini videi nisu kratki, ali 20 minuta do pola sata provedenih na njenom YouTube kanalu, sudeći prema komentarima studenata, zaista čine razliku. 

A tko je Marija i zašto dijeli savjete o učenju?


Tijekom studentskih dana, Marija se služila svim poznatim metodama štrebanja. Od ispisivanja skripti, podcrtavanja markerima različitim bojama, smišljanja mnemotehnike i td. Ona je pronašla svoj sustav učenja koji je izvrsno funkcionirao i donosio sjajne rezultate koji su u konačnici nagrađeni Dekanovom i Rektorovom nagradom. 

...Štreberica i YouTuberica dijeli naj savjete za učenje: Knjiga pod jastuk – NE, ali bojanje MOŽE!...


"Bila sam očarana i planiranjem vremena i obveza. Svaki ispit, kolokvij, seminar, esej, radionica, edukacija, sve je bilo raspoređeno tako da stignem sve, čak i putovati kući svaki vikend", govori nam Marija, koja je shvatila da sve to može iskoristiti da savjetuje ljude koji se nalaze u istoj situaciji. 

Smatra da se premalo priča o tome kako treba učiti, te je željela olakšati taj proces koji često zadaje glavobolje studentima i učenicima. Iz tih razloga pokrenut je kanal "Školska misao"

Javite nam jeste li pogledali video i uspjeli prijeći zaostatke?

A.Z.
foto: arhiva, privatna arhiva/MojFaks


učenjeispitimetode učenjamotivacijaMarija Vlahović

Prati nas na Instagramu!