Vodič za brucoše

Nakon predavanja

Studenti odlučili: Ovo je prihvatljiva cijena najma stana za studentski džep - sve skuplje od toga bojkotiraju

Objavljeno 15.09.2017. u Nakon predavanja

Unajmljivanje stanova postalo je prava noćna mora studentima jer, kako smo već pisali, stanodavci dižu cijene najma u nebesa.

Idealno za studente 'dotepence': Najpopularnije zagrebačke izraze preselili na 'hercig' majice

Objavljeno 14.09.2017. u Nakon predavanja

'On ti je dotepenec' često se čuje među purgerskom 'ruljom', a onaj tko nije iz Zagreba možda odmah neće odmah shvatiti o čemu se radi. No, 'dotepenec' nije jedini purgerski izraz nego su tu i 'tutlek', 'puca', 'zbigecana' i mnoštvo drugih riječi koje dvoje mladih Zagrepčana pokušavaju približiti drugima preko natpisa na majicama.

20 kvadrata za 4 000 kuna: Studenti iz Zadra odlučili bojkotirati sve koji preskupo iznajmljuju stanove

Objavljeno 12.09.2017. u Nakon predavanja

Borba s pronalaženjem idealnog stana koji će studentima odgovarati, cijenom, izgledom te lokacijom očito nikada ne jenjava.

[VIDEO] Sam svoj majstor: Student sa Save kolegama pokazao kako napraviti improvizirano sušilo za veš

Objavljeno 07.09.2017. u Nakon predavanja

Dolaskom u dom mnogi studenti moraju prvi put ovladati nekim drugim načinom života kao i pravilima. Premda studentima iz doma mogu nedostajati neke praktične stvari poput vlastitog sušila za rublje, one se mogu napraviti u DIY aranžmanu. Evo kako!

[FOTO] Nekome boca viskija, nekome maramice za suze! Studenti nam pokazali kako im izgledaju radni stolovi tijekom rokova

Objavljeno 06.09.2017. u Nakon predavanja

Rujan je osim hladnijeg vremena studentima donio i omražene obaveze u obliku ispitnih rokova. Za vrijeme rokova 'grijanje stolice' postaje svakodnevna aktivnost, a dok je nekima najlakše učiti u knjižnici, drugi će to činiti na dobro poznatom mjestu – u svojoj sobi.

Revolucionarno ili? Studentica podijelila genijalan način zapisivanja bilješki na predavanju

Objavljeno 05.09.2017. u Nakon predavanja

Postoje dvije vrste studenata: oni koji zapisuju bilješke i oni koji nemaju čak ni bilježnicu i kemijsku tijekom predavanja. Ovi prvi često se mučee da bi stigli zapisati sve što profesor govori ili piše, a kao što znamo, bez bilješki često na fakultetu ne bismo mogli preživjeti. Tim mukama je svojom genijalnom idejom na kraj stala jedna studentica.

'Morala sam skinuti piercinge za posao sobarice': Domaći studenti koji vole body art otkrili kako na njih reagiraju poslodavci

Objavljeno 28.08.2017. u Nakon predavanja

21. stoljeće doba je moderne tehnologije, brzog interneta, nikad jeftinijih mogućnosti za proputovati svijet, ali i raznoraznih mogućnosti ukrašavanja vlastitog tijela. Piercienzi, tetovaže, 'probušene' uši, pupak, obrve – sve to pripada području tzv. body arta.

Uče u avionu: Troje studenata dobilo godinu dana besplatnih letova - samo nama otkrili su kako jeftino putovati

Objavljeno 25.08.2017. u Nakon predavanja

Seneka je rekao da 'putovanje i promjena mjesta daju umu novu snagu', a svi oni koji su bili barem na jednom putovanju složit će se s rimskim filozofom. U današnje vrijeme lako je putovati zbog dobre povezanosti i globalizacije, dok s druge strane, mnogi odustaju od putovanja zbog manjka na vlastitom računu. No, ljudi koji definitivno znaju putovati s malim budžetom je ekipa iz 'Travel budsa' koju čine jedan student i dvije sestre studentice.

Odlazak u wc i hodanje u gaćama: Studenti otkrili čega su se najviše sramili na početku života u domu

Objavljeno 24.08.2017. u Nakon predavanja

Preseljenje u studentski dom mnogima dođe kao neka vrsta 'kulturnog šoka', a kako i ne bi kada život u domu ima vlastitu 'kulturu' unutar koje vrijede neka druga pravila. Tijekom brucoških dana u domu mnogim studentima je nelagodno obavljati nuždu u zajedničkom wc-u ili se potpuno skinuti za vrijeme tuširanja, ali im s vremenom postane svejedno vidi li ih i čuje netko...

Učitaj još