Vodič za brucoše

Pomračilo mu se... Student frustriran zagrebačkim SC-om: 'Još malo pa ću morati nosit rodni list, prepisati im pola stana i dat' im bubreg'

MojFaks | Nakon predavanja, 04.12.2020., Autor: Anja Z.Pomračilo mu se... Student frustriran zagrebačkim SC-om: 'Još malo pa ću morati nosit rodni list, prepisati im pola stana i dat' im bubreg'

Nezadovoljstva studenata radom zagrebačkog Studentskog centra ne prestaju.

Studentski centar u Zagrebu, kao i drugi centri u Hrvatskoj, još za vrijeme prvog lockdowna omogućili su studentima online predaju i izdavanje studentskih ugovora, kako bi se izbjegle velike gužve koje znaju nastati u prostorijama servisa. 

Tijekom proljeća poslova za studente gotovo uopće da nije bilo, ljeto je minorno poboljšalo situacija, a i sada tijekom jeseni ponuda trenutnih poslova u hrvatskim studentskim centrima gotovo je prepolovljena u odnosu na isti period prošle godine. No, studenti koji rade i imaju posla sa student-servisima, a naročito zagrebačkim, ponovo ne štede riječi nezadovoljstva.

Sredinom mjeseca studenog, studenti su se žalili na ogromne redove u zagrebačkom Student servisu i zaposlenike Studentskog centra koji presporo obavljaju administrativne poslove online putem (nerijetko na odgovor čekaju danima). Najčešće se ipak žalbe odnose na stav djelatnika SC-a prema studentima."Molim Vas, Vaše Visočanstvo..."


Brojna su svjedočanstva o njihovoj neažurnosti, različitim odgovorima djelatnika na isto pitanje studenata, nepružanje konkretnih informacija i slične propuste. Svoje recentno loše iskustvo odlaska u zagrebački Student-servis podijelio je anonimni student u grupi na Facebooku. Kako je napisao, ono što si radnici Student-servisa dopuštaju, "nije realno".

"Bezobrazni, bahati, puni sebe, 'imaju kompleks Boga'. Ne znam kako im se treba obraćati?!?! 'Oprostite, na smetnji, molim Vas Vaše Visočanstvo mogu li Vas zamoliti, naravno, samo ako Vi to želite da mi napravite to i to (svoj posao)', je l' tako treba?? Da ni ne počinjem da uvijek nešto nedostaje. Još malo pa ću morati nosit rodni list, prepisati im pola stana i dat im bubreg da mi naprave ono što trebam", piše ovaj student te nastavlja opisivati situaciju koja je dovela do ovog nezadovoljstva.

"Dolazi cura ispred mene u 17h na šalter i hoće se učlaniti i lik joj govori: 'učlanjenje vršimo do 17h'. Radno vrijeme je do 17:30!!! Ta njihova nepisana pravila nek si zabodu... Stalno čitam o neugodnim situacijama u SC-u i užasno sam isfrustriran kad vidim koliko ljudi nema posla, a ovi svoj rade kao da im netko puškom prijeti da rade tamo. Nitko te ne tjera da tamo radiš! Iskaljuju svoje frustracije na studentima", napisao je.

Kad je riječ o radnom vremenu Studentskog centra i produljivanju ugovora, ni gore navedene situacije nisu iznimka, kao ni da pred svaki državni blagdan Student servis i dan ranije zna raditi po skraćenom radnom vremenu. Najčešće o tome obavijeste student putem službene stranice Studentskog centra, ali jasan razlog zašto je to tako ne postoji.Portal MojFaks nedavno je pisao o još jednom neugodnom iskustvu koje je imao student sa zagrebačkim Student-servisom, nakon čega se odlučio prebaciti u karlovački SC, koji svoju podružnicu ima u Preradovićevoj 10 u Zagrebu. Student je nakon prebacivanja više nego zadovoljan te je savjetovao svim kolegama, koji se žele rasteretiti stresa i nedaća sa zagrebačkim Student-servisom, da se i oni "prebace".

foto: MojFaks/A.Z.


studentiStudent servisnezadovoljstvodjelatnici

Prati nas na Instagramu!