Vodič za brucoše

Studenti i roditelji vrište i plaču od sreće: Najstroža profa napokon otišla u mirovinu, mnogi će tek sad završiti faks

MojFaks | Nakon predavanja, 07.10.2020.Studenti i roditelji vrište i plaču od sreće: Najstroža profa napokon otišla u mirovinu, mnogi će tek sad završiti faks

Mila Pavlović, profesorica na Geografskom fakultetu u Beogradu otišla je u penziju, a zbog legendarno slabe prolaznosti na njenim ispitima, mnogi su se razveselili što više neće morati polagati kod nje.

Čak i oni koji nisu upisali Geografski fakultet u Beogradu znaju za profesoricu Milu Pavlović kod koje je položiti ispit bio toliko teško, da je među studentima zaradila epitet "babaroga". Profesorica je sada i službeno umirovljenica, a njeni studenti slave uz opasku "odahnuli mučenici", piše Noizz.rs.


Kako pišu po Twitteru, mnogima je posljednji ispit na faksu ostao baš kod nje, a izlazili su čak i nekoliko godina zaredom - neuspješno.

Studenti i roditelji plaču i vrište od sreće
"Sad sam javila kolegici, ostao joj samo taj ispit da završi, eno je vrišti od sreće", neki su od komentara.

Student Goran polagao 19, a anonimni kolega čak 27 putaStudenti Geografskog fakulteta koji nisu položili ispit kod profesorice Mile Pavlović mogli bi se upisati u Guinessovu knjigu rekorda. Dobro je poznat slučaj Gorana iz Kosjerića koji je čak 19 puta polagao ispit kod Mile i svaki put dobio 5 (nedovoljan). Mnogi na prolaznu ocjenu čekaju i više od dva desetljeća, a rekord drži student koji je čak 27 puta izlazio kod nje na ispit.


Internetom se širila i fotografija jednog ispita, na kojemu je samo jedan student uspio dobiti ocjenu 6 (prolaznu), a svi ostali pali su ispit.


Iako "bolonjci" prikupljaju bodove na kolokvijima, dolascima i ostalim predispitnim aktivnostima, na ispitu kod profesorice Pavlović kreće se uvijek od nule, pa dok se prikupi dovoljno bodova, nikako da se stigne barem do te prolazne ocjene. O višima nitko nije ni sanjao.

A.Z.
Izvor: Noizz.rs
foto: Pixabay by robtowne0


studentiprofesoricapenzijaprofesoriispiti


Prati nas na Instagramu!