Vodič za brucoše

Kad ti je cimer miš: Mladi ispričali što su najgore doživjeli u studentskom smještaju

MojFaks | Nakon predavanja, 18.09.2017.Kad ti je cimer miš: Mladi ispričali što su najgore doživjeli u studentskom smještaju

Odlazak na studiranje u drugi grad za studente znači da će morati naći smještaj bez obzira na to radi li se o domu ili unajmljivanju stana. Tijekom svoje 'akademske karijere' u drugim gradovima studenti se nagledaju svakakvih smještaja, a neki su bili toliko prljavi i zapušteni da su ondje boravili miševi.

Cijene studentskih smještaja su uglavnom niže, ali i uvjeti su također veoma često izuzetno loši. Oni studenti koji su "dubljeg džepa" ili koji smještaj traže s kolegicama i kolegama odlučuju se za unajmljivanje stanova i dijeljenje troškova, dok ostalima preostaju studentski domovi, piše studomat.ba.


Izvor: Njuškalo

Neugodne priče bosanskih studenata u sa smještajem otkriva portal studomat.ba, a neki od njih su svjedočili i miševima u svom smještaju. Nažalost, izgleda da hrvatski studenti nisu iznimka kada je riječ o smještaju za studente jer su se i oni nagledali svega i svačega te smo o tome već i pisali. Od nametljivih gazda do poluraspalog stana za koji vlasnik traži precijenjenu stanarinu – sve to prolaze studenti i kod nas, a izgleda i u Bosni.

Na prvi pogled je bajno, ali na drugi pogled - miševi hodaju po sobi


Kao što i studenti iz Bosne kažu, na prvi pogled smještaj izgleda idealno, ali ubrzo se uspostavilo da dobro izgleda na prvi pogled. Neki od studenata su se susretali i s neželjenim "kućnim ljubimcima" u sobi pa je tako jedna studentica naletjela na miša.


Izvor: Pixabay

"Ne želim se ni sjećati tog smještaja. Na prvi pogled sve je bilo super, cijena, lokacija i gazde. Nakon nekog vremena vidjela sam da mi svaka vrećica ima rupicu. Nisam ni posumnjala na miša dok ga nisam vidjela na sredini sobe. I dan danas se naježim kad se toga sjetim", ispričala je studentica Adna za studomat.ba.

Dok je Adna imala problema s miševima, njena kolegica Anita je muku mučila sa psima lutalicama ispred kuće.

"Izuzetno teško je naći smještaj koji će ti u potpunosti odgovarati. Sjećam se da sam živjela u prizemlju kuće ispred koje su redovno bili psi lutalice, što je otežavalo situaciju pogotovo kada je vrijeme bilo loše te sam se smještaj promijenila", tvrdi Anita.

...Studenti odlučili: Ovo je prihvatljiva cijena najma stana za studentski džep - sve skuplje od toga bojkotiraju...


...20 kvadrata za 4 000 kuna: Studenti iz Zadra odlučili bojkotirati sve koji preskupo iznajmljuju stanove...


Student Ibrahim je imao problem sa zvučnom izolacijom i kaže da je isključivo zbog toga i odselio te naglašava da je jako teško naći pogodni smještaj. S druge strane, studentica Marijana je imala problem s cimerima koji su bili odriješite ruke kada je trebalo pojesti njenu hranu.

...Visoke cijene, prljav prostor i dosadne gazdarice: Studenti u Osijeku vode borbu s pronalaskom stana...


"U smještaju sam se zadržala desetak dana. Dobila sam gornji kat kuće koji sam dijelila s još tri studentice. Pored toga što kupaonica nikad nije bila slobodna i što sam uvijek kasnila, moja hrana je nestajala s police s mojim imenom. Iskreno, ne želim se ni sjećati", kaže Marijana.


Izvor: Njuškalo

Baš kao i kod nas, i mlade Bosance muče isti problemi kada je riječ o smještaju, a još uvijek ne znamo muče li i njih isti problemi kada je u pitanju pronalazak smještaja koji uistinu u sebi ima dobar omjer cijene i onoga čime i kako je stan opremljen te na kojoj se lokaciji nalazi.

* Tekst originalnog članka djelomično je prilagođen i izmijenjen.

Ivana Petrić
izvor: studomat.ba
foto: Njuškalo.hr


smještajgrozni smještajmišstudentski smještaj


Prati nas na Instagramu!