Vodič za brucoše

Student zagrebačkog Prava mora na skupo liječenje: Evo kako mu i vi možete pomoći da pobijedi zloćudnu bolest

MojFaks | Nakon predavanja, 13.11.2019.Student zagrebačkog Prava mora na skupo liječenje: Evo kako mu i vi možete pomoći da pobijedi zloćudnu bolest

Mladić Kristian Jukić sa svojih devetnaest godina vrijedan je student Pravnog fakulteta u Zagrebu, sportaš i, kako ga kolege opisuju, mladić pun veselja koji uvijek teži ka uspjehu, a iz poraza nastoji izvući ono najbolje.

Kristijan trenira nogomet, a jednom prilikom nakon utakmice osjetio je bol u nozi. Iako je smatrao da je bol bezazlena, odlučio je posjetiti liječnika. Nakon tog prvog pregleda, njegov život počinje se mijenjati. Morao je otići na operaciju kralježnice i ustanovljen mu je karcinom središnjeg živčanog sustava.

Kristiana su njegove kolege gledale kao na mlađeg brata, a sad ga vide kao velikog borca i čovjeka koji je svojom snagom spreman pobijediti sve. Njegova obitelj pronašla je liječnike i bolnice koji mu mogu pomoći. Za njegovo liječenje potrebno je od 100 do 150 tisuća eura, da bi otišao u njemačku kliniku Universitätsklinikum Heidelberg.

Kako bi pomogli svom kolegi, nekolicina njemu najbližih prijatelja uz pomoć poznanika, susjeda, prijatelja i javnih ličnosti pokrenula je humanitarnu akciju za njegovo liječenje.

"Stoga bismo vas zamolili u naše ime u ime njegove obitelji, svih njegovih prijatelja i ljudi dobre volje da podržite našu akciju te svojom uplatom ili bilo kojim drugim načinom pomognete našoj akciji i našoj nadi. Nadi i vjeri da će naš Kristian napokon ozdraviti i da će nastaviti tamo gdje je i stao prije ove zloćudne bolesti. Da će nastaviti biti primjer i uzor svima da nije bitno kako ti život promiješa karte niti koliko puta padneš ili se nađeš pred problemom već je samo bitno koliko puta ustaneš, nasmiješ se i nastaviš dalje", piše Mladež Rugvica.

Za svog kolegu s fakulteta, Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu, odlučio se uključiti u akciju i organizirao je prikupljanje sredstava na fakultetu, kako bi akcija bila što uspješnija.

Foto: Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu

"Štandovi gdje se prikupljaju sredstva su otvoreni u Studentskom centru na Savskoj, na Pravnom fakultetu, u SD Cvjetno naselje i još nekoliko fakulteta i menzi. Još uvijek se neki fakulteti i studentski domovi priključuju akciji tako da se lista stalno mijenja", za MojFaks govori Boris Rajić, predsjednik Studentskog zbora PFZG.


A.Z.
Foto: Mladež Rugvica @ Facebook


studentKristian Jukićhumanitarna akcijaStudentski zbor Pravnog fakulteta


Prati nas na Instagramu!