Vodič za brucoše

I na ovom Sveučilištu od jeseni jedan od NAJTRAŽENIJIH studija u zemlji: Ipak, za studij u ovome gradu morat ćete izdvojiti pozamašnu svoticu...

MojFaks | Postani student, 02.07.2020.I na ovom Sveučilištu od jeseni jedan od NAJTRAŽENIJIH studija u zemlji: Ipak, za studij u ovome gradu morat ćete izdvojiti pozamašnu svoticu...

Zbog njega su dosad generacije Splićana odlazile studirati u Zagreb, Rijeku ili Zadar...

Odlične vijesti za sve splitske maturante, ali i one iz cijele Splitsko-dalmatinske županije i okolice: Sveučilište u Splitu na korak je do pokretanja jednog od najpopularnijih studija u državi, zbog kojega su do sada generacije Splićana odlazile studirati u Zagreb, Rijeku ili Zadar, piše Slobodna Dalmacija. Doduše, za sada će ovaj iznimno traženi studij u Splitu moći studirati samo na engleskom jeziku i to uz plaćanje.

"S obzirom na veliki interes maturanata Sveučilište u Splitu pokreće preddiplomski sveučilišni studij Psihologije na engleskom jeziku. U tijeku je završetak evaluacijske procedure, stoga postoji mogućnost upisa studenata već ove jeseni", potvrdila nam je Antonija Žaja Čičak, voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Sveučilišta u Splitu.


Studij će se izvoditi na splitskom Filozofskom fakultetu, a u izvođenju će sudjelovati nastavnici te sveučilišne sastavnice. Planirana godišnja kvota je 30 studenata, a obzirom da je riječ o samofinancirajućem studiju, cijena po semestru će iznositi 13 tisuća kuna.

Pokretanje ovog studija u skladu je sa strateškim ciljevima Uprave Sveučilišta, kao člana alijanse Europskog sveučilišta mora (SEA-EU), zajedno sa sveučilištima u Cádizu, Bretanji, Kielu, Gdanjsku i Malti. Riječ je o internacionalizaciji studijskih programa, osnaživanju kvalitete, uključivosti i kompetitivnosti europskog obrazovanja.

U planu je i pokretanje diplomskog studija Psihologije i na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Napomenimo da je, prema zadnjim raspoloživim informacija Agencije za znanost i visoko obrazovanje, studij Psihologije ma zagrebačkom Filozofskom fakultetu drugi na top listi najpoželjnijih studija u cijeloj državi. Upisna kvota je 76 brucoša, a za njih 381 to je prvi izbor. Prijavljenih je čak 1172! Samo je veći interes za studijem Logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, tamo je 455 studenata za prvi izbor izabralo ovaj studij koji upisuje samo 80 studenata godišnje.


I studij Psihologije na riječkom Sveučilištu je među top deset najpoželjnijih u Hrvatskoj. Ogroman je interes i za mjestom na studijima Psihologije na Sveučilištu u Zadru, kao i na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Sve u svemu, sasvim je izvjesno i da će Splitsko sveučilište svoju kvotu bez problema ispuniti.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija
foto: unist.hr/sastavnice/fakulteti


psihologijaFilozofski fakultet u Splitu13 tisuća kunapostanistudentupisinafakulteteupisifaks


Prati nas na Instagramu!