Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Magnet za školarine: Upao na 91 fakultet, ponudili mu milijunske stipendije

MojFaks | Postani student, prije 2 dana, Autor: Lidija B.Mogao je birati između 91 fakulteta...
Foto: ilustracija/Sharkshock via Shutterstock

Period prijave na fakultet stresan je. Uz polaganje državne mature, a ovisno o fakultetu i posebne provjere znanja kroz koju prolaze budući brucoši, zajedno s roditeljima zatvaramo financijsku konstrukciju jer studentski život podrazumijeva mnogo novih troškova.

I dok je prosječni maturant presretan kad "upadne" na željeni fakultet bez plaćanja školarine, ima i onih kojima je to nedovoljno. Jednom je američkom tinejdžeru pošlo za rukom zadovoljiti kriterije za upis na čak 91 fakultet, uz ponude za stipendije koje su "frcale" šakom i kapom. Osim što su se fakulteti borili za njega, ponudili su mu stipendije u ukupnoj vrijednosti od 3,4 milijuna dolara (otprilike 21 milijun kuna). Nemoguće je ne zapitati se – koja je njegova tajna?


"Jednostavno sam se prijavljivao, prijavljivao, prijavljivao..."


U razgovoru za web stranicu fakulteta za koji se napokon odlučio, Sveučilište Tuskegee, pojasnio je kako mu je to uspjelo. "Primili su me na 91 fakultet diljem zemlje i ponudili mi stipendiju na svakom od njih. Objašnjavam ovo vlastitim akademskim zaleđem i srednjoškolskim savjetnicima koji su me vodili kroz proces prijave", pojasnio je. "Jednostavno sam se prijavljivao, prijavljivao, prijavljivao. Nisam ni znao na koliko fakulteta dok nisu počeli stizati povratni e-mailovi. Tad sam pomislio 'Ajme, pa zar sam se prijavio na toliko fakulteta?'", kaže u šali.


...Prijavio se na 20 fakulteta i upao na sve! A ako to nije dosta – dobio i besplatnu školarinu...


Od srednjoškolskih dana Francois je među prijateljima poznat kao magnet za školarine zbog nevjerovatnih uspjeha što se obrazovanja tiče. Maturirao je s prosjekom 4,2.  "Mislim da je simpa što me kolege doživljavaju kao magnet za školarine, no ono što zbilja želim je potaknuti ih da i oni krenu mojim koracima prema visokom obrazovanju i korištenju financisjkih resursa koji su im dostupni", kazao je.


...Logičan potez: Student upisao ženski fakultet jer ne može pronaći djevojku...


Dodaje da se na kraju odlučio za studij političkih znanosti. "Diplomirat ću političke znanosti kao glavnu studijsku grupu, a razmišljam o komunikaciji u masmedijima kao drugoj grupi jer smatram da nam u medijima i politici treba više afroameričkih lidera", tvrdi. "Nadam se da bih jednog dana mogao postati kongresnik u parlamentu Louisiane odakle dolazim", otkriva svoj plan za budućnost.


Izvor: studentproblems


prijemni91 fakultetstipendiješkolarineSveučilište Tuskegee