Vodič za brucoše

Navala na Filozofski: Ove godine više brucoša, a posebno žestoka borba bila za OVAJ studij!

MojFaks | Postani student, 28.07.2020., Autor: Anja Z.Studenti se vraćaju u predavaonice, a evo pod kojim mjerama!
Foto: / Mojfaks

Agencija za znanost i obrazovanje objavila je konačne rang-liste za upis visokih učilišta u ljetnome roku. Ove se godine prijavilo 32 894 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 27 036.

Prema podacima AZVO-a u ljetnom upisnom roku ponuđeno je bilo 866 studijskih programa s ukupno 39 993 upisnih mjesta. Veliki interes među maturantima vladao je za studijske programe na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koji je ove godine upisalo 935 brucoša i brucošica, što je 77 studenata više nego prošle godine.


Prema broju prijavljenih pristupnika na jedno upisno mjesto najveći interes iskazan je za jednopredmetni studij pedagogije na kojem se za jedno upisno mjesto natjecalo 19 pristupnika. Kod dvopredmetnih studija najveći broj pristupnika natjecao se za jedno upisno mjesto na studiju antropologije gdje se 15 pristupnika natjecalo za svako upisno mjesto. Najveći broj prijava pristupnika zabilježen je za jednopredmetni studij psihologije na kojem se 829 pristupnika natjecalo za upis na 78 raspoloživih upisnih mjesta.


Najveći broj studenata upisan je na dvopredmetnom studiju anglistike (120 studenata) te na dvopredmetnom studiju kroatistike (82 studenata) i jednopredmetnom studiju psihologije (78 studenata).

Online upisi


Ove godine su prvi put u povijesti Filozofskog fakulteta u Zagrebu provedeni online upisi za nadolazeću akademsku godinu 2020/21. što je značajan napredak u digitalizaciji procesa na fakultetu kojima se olakšavaju administrativni postupci studentima.

"S veseljem čekamo početak nove akademske godine, bilo u virtualnom bilo u fizičkom formatu i nadamo se da ćemo zajedno s brucošima i brucošicama stvarati sjajnu atmosferu učenja i istraživanja", poručili su s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.studentiupisifilozofski fakultetantropologijastudijipostanistudentdrzavnamaturaupisinafakulteteupisifaks


Prati nas na Instagramu!